avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune firma

Buna ziua ! Am cesionat de curand un Srl al carui unic asociat am fost eu, prin contract de cesiune in care cendentul "spune " ca a primit azi data semnarii contractului toate doc. contabile si a preluat firma cu pasive si active.......; si inreg. laONRC. a noului asociat.
Am fost chemat de 4 ori la ANAF si amenintat cu trimiterea dosarului la parchet deoarece noul asociat nu se poate prezenta controlului financiar pe motiv ca eu nu i-am dat actele ( mentionez ca nu am semnat vreun P.V sau descarcare de gestiune........) desi, repet, in contr. se precizeaza ca am predat.
motivul controlului e acela ca in perioada cat eu am fost asociat am declarat ca am avut rel. comerciale cu o firma ce nu a avut activitate( adica nu a depus nimic nicaieri si nimanui)
Cum pot sa demonstrez eu ca am dreptate in aceasta situatie.? Mai spun ca societate cu care " am avut rel." a cesionat firma aceluiasi cendent in aceasi zi si in aceleasi conditii si ca eu la intrebarile ce imi vor fi puse nu am nici un rasp."deoarece nu imi mai amintesc mare lucru"
Cel mai recent răspuns: badrealy , utilizator 10:30, 12 Mai 2011
administratorul raspunde pt tot ce a facut in firma pana la revocarea(renuntarea 0 mandatului.
asta stiu, dar cum ramane cu actele ?
el spune ca nu i-le-am dat iar eu ca da. Plus ca fara acele acte anaf nu poate demonstra mai nimic , nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune cu probleme badrealy badrealy Buna ziua ! Am cesionat de curand un Srl al carui unic asociat am fost eu, prin contract de cesiune in care cendentul \"spune \" ca a primit azi data ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma cu datorii M1995 M1995 Am avut o firma pe care s-au adunat datorii catre stat si care a fost sanctionata contraventional ( pe firma) de catre Anaf si ITM. In actul de cesionare s-a ... (vezi toată discuția)
Raspundere ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat in 2008 la notar prin act aditional la act constitutiv partile sociale fara pretentii.Notarul a spus ca ulterior voi face P.V -le cu noul adm. ... (vezi toată discuția)