avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune cu probleme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune cu probleme


Buna ziua ! Am cesionat de curand un Srl al carui unic asociat am fost eu, prin contract de cesiune in care cendentul "spune " ca a primit azi data semnarii contractului toate doc. contabile si a preluat firma cu pasive si active.......; si inreg. laONRC. a noului asociat.
Am fost chemat de 4 ori la ANAF si amenintat cu trimiterea dosarului la parchet deoarece noul asociat nu se poate prezenta controlului financiar pe motiv ca eu nu i-am dat actele ( mentionez ca nu am semnat vreun P.V sau descarcare de gestiune........) desi, repet, in contr. se precizeaza ca am predat.
motivul controlului e acela ca in perioada cat eu am fost asociat am declarat ca am avut rel. comerciale cu o firma ce nu a avut activitate( adica nu a depus nimic nicaieri si nimanui)
Cum pot sa demonstrez eu ca am dreptate in aceasta situatie.? Mai spun ca societate cu care " am avut rel." a cesionat firma aceluiasi cendent in aceasi zi si in aceleasi conditii si ca eu la intrebarile ce imi vor fi puse nu am nici un rasp."deoarece nu imi mai amintesc mare lucru"

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:21, 16 Mai 2011
Chiar daca ati predat actele, dar faptele s-au petrecut sub mandatul d-voastra este corect sa fiti chemat/a la ANAF. Cum ati vrea sa raspunda pentru relatiile contractuale pe care le-ati avut cu firma respectiva cel ce a preluat acum prin cesiune societatea?Sau nu am inteles eu bine?
Ati predat sau nu ati predat actele societatii??
Dvs. aveti obligatia legala de a predat actele societatii de la infiintare pana in prezent, inclusiv actele contabile pe ultimii 5 ani.
Predarea primirea actelor se consemneaza fie in cuprinsul cesiunii de creanta, fie intr-un proces verbal. Predarea primirea trebuie sa fie efectiva.

Pentru faptele efectuate anterior cesiunii de parti sociale, raspundeti in fata organelor competente inclusiv fata de ANAF, evident daca este cazul.
Cesiunea de parti sociale nu va scuteste de raspundere.
exista posibilitatea, sa zicem ca cendentul nu mai recunoaste ca eu le-am predat. Defapt nu mai conteaza daca da sau nu ideea e ca cendentul spune ca nu i-am dat nimic iar in contractul de cesiune a semnat ca le-a primit...........

exista posibilitatea, sa zicem ca cendentul nu mai recunoaste ca eu le-am predat

faceti o mare confuzie !!
cedentul este cel care cedeaza partile sociale adica dvs iar cesionarul este cel care le preia !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma badrealy badrealy Buna ziua ! Am cesionat de curand un Srl al carui unic asociat am fost eu, prin contract de cesiune in care cendentul \"spune \" ca a primit azi data semnarii ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale firma BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine ce rseponsabilitate mai am, daca in anul 2007 am cesionat partile sociale ale unei firme si in urma unui control facut in ... (vezi toată discuția)
Cesiune si predare documente? Canon01 Canon01 se prevede undeva ca cesionarea partilor sociale ale unui sc sa se faca cu predarea documentelor financiar contabile? daca da unde? (vezi toată discuția)