avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cesionare parti sociale firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cesionare parti sociale firma

Buna ziua.
Ma intereseaza si pe mine ce rseponsabilitate mai am, daca in anul 2007 am cesionat partile sociale ale unei firme si in urma unui control facut in 2009, s-a constatat ca noul administrator a omis sa inregistreze niste facturi si a produs o anumita paguba. De asemenea nu mai exista arhiva societatii si din balanta estimativa scoasa de finante, rezulta ca eu am de platit niste sume pentru niste marfuri si mijloace fixe care nu se mai regasesc in contabilitate. As vrea sa stiu ce se poate retine in sarcina mea, ca fost administrator, avand in vedere ca eu am predat societatea in anul 2007 prin act de cesiune incheiat legal la notariat si proces verbal de predare-primire prin care noul administrator preia actele, activul si pasivul societatii.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanChirovan , utilizator 08:50, 3 Octombrie 2011
De principiu nu aveti vreo responsabilitate dupa perioada ulterioara cesionari, cu exceptia cazului in care administrarea de face in fapt dupa ce in drept obligatiile si orice raport cu scietatea sa stins.
Dupa cesionare nu am avut absolut nici o legatura cu activitatea societatii. Controlul ANAF a gasit ceva marfuri si mijloace fixe in Blanta de verificare estimativa pe care au facut-o ei, cu situatia dinaintea cesionarii si care nu se mai regasesc in contabilitatea anterioara. Pentru acelea vreau sa stiu daca mai am vreo rasponsabilitate, daca noul administrator a preluat societatea in totalitate, cu actele, pasivul si activul acesteia, iar eu nu am fost implicat in nici un fel in activitatea ulterioara a firmei?
Buna dimineata!

Nu aveti de ce sa raspundeti pentru ceea ce s-a intamplat ulterior cesionarii actiunilor. Inteleg ca Dvs. ati predat inclusiv arhiva, adica toate documentele contabile ale societatii si aveti act incheiat cu noul administrator.
Numai daca se constata ca ati prejudiciat societatea pe timpul administrarii acesteia de catre Dvs., va pot pune intrebari organele de control.
Ok. Va multumesc foarte mult. Am scapat de o mare apasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune cu probleme badrealy badrealy Buna ziua ! Am cesionat de curand un Srl al carui unic asociat am fost eu, prin contract de cesiune in care cendentul \"spune \" ca a primit azi data ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu active si pasive urgent gemilia gemilia am cesionat srl cu active si pasive in anul 2007 dar srl avea datori la buget in care lege intru trebiue sa le platesc eu sau cel care a preluat firma ? (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala Claudiu Petrescu Claudiu Petrescu ma poate ajuta cineva cu un sfat!!!! Am avut o societate infintata in 2002 care nu a avut avtivitate pana in decembrie 2007, in decembrie2007 am inceput sa ... (vezi toată discuția)