avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune si predare documente?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune si predare documente?

se prevede undeva ca cesionarea partilor sociale ale unui sc sa se faca cu predarea documentelor financiar contabile?
daca da unde?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:55, 15 Februarie 2012
nu scrie deoarece nu are nici o legatura. documentele sunt ale companiei si cesiunea nu influenteaza acest lucru. conform legii, documentele contabile trebuie sa stea la sediul firmei si atit timp cit acesta ramine acelasi, preluarea firmei inseamna si preluarea sediului cu documentele contabile in el.
In mod practic, se face aceasta predare pentru ca cedentul sa scape de o viitoare pretentie a cesionarului sau a organelor fiscale/penale raportate la existenta/inexistenta anumitor documente. este un mod de a proba ca pe durata administrarii firmei, cedentul a avut o situatie contabila corecta si completa si ca aceasta a fost predata cesionarului. Orice lipsa a documentelor nu va putea fi imputate cedentului, lucru posibil in lipsa unui pv de predare a acestor acte.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta eye eye In cazul cesiunii unei creante, cedentul preda cesionarului factura care atesta creanta in original sau copie certificata de pe aceasta? (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale dee dee dee dee buna ziua din nou, revin cu o veche problema. Se poate sa-mi spuneti cum trebuie redactat un contract de cesiune. Sunt asociat unic si administrator al ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma liviusss liviusss Buna ziua! Am si eu o intrebare! Nu ma prea pricep la partile economice si legale date de cesionarea unei firme. Pe scurt, am o firma pe care am avut o ... (vezi toată discuția)