avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut cu act notarial
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut cu act notarial

In cazul in care sotul meu a beneficiat de un imprumut (intre persoane fizice) cu act la notar, iar in momentul de fata, cand a expirat data pana la care trebuia returnata suma, sotul nu are nici un venit si nici alte bunuri, exista riscul executarii mele silite, in calitate de sotie?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 07:42, 12 Mai 2011
Multumesc pentru raspuns! Sa inteleg ca, dupa pronuntarea divortului, responsabilitatea achitarii datoriilor de orice tip (credite, imprumut cu act notarial, etc, toate in numele sotului) revine exclusiv sotului?
In cadrul procesului de divort, vor fi partajate nu numai bunurile comune, ci si datoriile comune (daca imprumutul respectiv va fi considerat datorie comuna a fostilor soti). In acest caz, raspunderea pentru achitarea datoriilor revine celui care preia imprumutul.
Daca imprumutul nu va fi considerat datorie comuna (se are in vedere scopul pentru care a fost facut de sot) , raspunderea va fi a sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut, fara garantie imobiliara-executare silita antony antony Am imprumutat o suma de bani cu contract notarial, dar fara garantie imobiliara. Nu am mai reusit sa inapoiez in timpul stabilit prin contract suma, iar ... (vezi toată discuția)
Daca a fost facut un credit in cadrul caruia am fost trecut, ... alexandra5002 alexandra5002 Daca a fost facut un credit in cadrul caruia am fost trecut, alaturi de alta persoana ca si codebitor iar ulterior acestuia au fost solicitate mai multe ... (vezi toată discuția)
Partajarea datoriilor elian c elian c Am doua intrebari: 1. Daca partajul se face in raport cu aportul fiecarui sot la veniturile aduse in casnicie (ex. 1/3), cum se partajeaza creditele ... (vezi toată discuția)