avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Vreau sa dau examen la INM
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Vreau sa dau examen la INM

Bună ziua ,

Sunt proaspăt absolvent al unei Facultăţi de Administraţie Publică de stat (Nota licenta 10) şi lucrez ca jurist de o lună .
Mă intereseaza care sunt paşii pt a intra la INM , adică pot să dau examen acuma , din prima sau trebuie sa astept 3 ani , ca să am experinţă în domeniu ? Sau mă bag la un master pe drept şi după aceea am dreptul să dau examen ?

Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 10 Iulie 2008
DA, raspunsul corect este : o conditie OBLIGATORIE , trebuie sa fii licentiat in drept , si asta am aflat-o dupa ce am fost la INM , personal .
elis a scris:

Puteti sa va prezentati la examenul de admitere la INM din 31 august 2008. Nu se cere vechime in functii de specialitate juridica.


Adica nu se mai cere vechime de loc??
Este vorba de examenul de admintere la Institutul National de Magistratura , vedeti aici conditiile :
[ link extern ]

La concursul de admitere în magistratura se cere vechime în specialitatea juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii shakyra shakyra Daca nu am absolvit facultatea de drept ma pot inscrie in magistratura? Ce master as putea sa urmez daca am absolvit relatii internationale? (vezi toată discuția)
Procuror 7jellies 7jellies As avea si eu o intrebare, pentru cine se pricepe...daca termin o facultate de administratie publica si un master in drept civil sau penal as putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci in ce consta dosarul de admitere la INM ?...ce conditii trebuie intrunite?...este necesara si experienta profesionala in domeniu?...care sunt materiile? (vezi toată discuția)