avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... conditii
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

conditii

Daca nu am absolvit facultatea de drept ma pot inscrie in magistratura? Ce master as putea sa urmez daca am absolvit relatii internationale?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:39, 2 Octombrie 2010
1. Fara diploma de licenta - adica fara absolvirea facultatii, nu puteti face nimic.
2. Master de specialitate - vizitati site-urile universitatilor.
Daca veti citi Legea de organizare a magistraturii, veti afla si raspunsul la intrebare!

Raspunsul este NU! ... numai absolventii facultatiilor de drept se pot inscrie la examenul de intrare la I.N.M.; iar pentru a va inscrie direct la examenul de magistrat, aveti nevoie, printre altele, sa faceti dovada ca in ultimii 5 ani, ati avut o functie juridica: jurist, notar, avocat.
Ca sa puteti da examen pt intarea in magistratura ( direct sau prin INM) trebuie sa fiti in primul rand licentiat in stiinte juridice ( facultatea de drept sau alte facultati de stiinte juridice: Academia de Politie - anumite sectii etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master serbulina serbulina Stiti daca pot sa fac undeva un master pe drept in conditiile in care facultatea pe care am perminat-o este economica? (vezi toată discuția)
Masterat in drept Maria161 Maria161 Buna seara.Am terminat facultatea de studii economice si am masterat in Administrrea afacerilor. Ma tenteaza foarte mult masteratul in drept. Daca ma inscriu ... (vezi toată discuția)
Stagiatura...? ContSters172518 ContSters172518 Am frecventat cursurile fac de drept din Timisoara,si acum urmeaza sa-mi finalizez studiile,licenta.Lamuriti-ma daca pot sa fac stagiatura(cat timp?) inainte ... (vezi toată discuția)