avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Masterat in drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Masterat in drept

Buna seara.Am terminat facultatea de studii economice si am masterat in Administrrea afacerilor. Ma tenteaza foarte mult masteratul in drept. Daca ma inscriu la terminarea studiilor ce pot sa fac cu diploma???Pot sa lucrez ca avocat de exemplu???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:42, 13 Iunie 2011
Buna seara .
Nu se poate .Ca sa candidati la examenul pentru obtinerea profesiei de avocat,va trebuie licenta/facultatea de stiinte juridice,sa fiti jurist , nu masterul.
Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
Nu.
Nu puteti exercita nici o functie juridica ( avocat, consilier juridic, magistrat etc.) decat daca ati fi absolvit studii juridice=facultatea de drept sau echivalente ( Academia de Politie).

Faceti facultatea daca va atrage asa mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii shakyra shakyra Daca nu am absolvit facultatea de drept ma pot inscrie in magistratura? Ce master as putea sa urmez daca am absolvit relatii internationale? (vezi toată discuția)
Ce specializare este trecuta intr-o diploma de absolvire a facultatii de drept? andu86 andu86 as vrea si eu sa stiu , ce specializare este trecuta intr-o diploma de absolvire a facultatii de drept, profil drept dupa luarea licentei??? cumva JURIST? VA ... (vezi toată discuția)
Studii echivalente tianjan tianjan Pentru ocuparea unei functii publice se cere : \"studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, ... (vezi toată discuția)