avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte vatamata absenta de la proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte vatamata absenta de la proces

Buna ziua,

In urma cu un an am fost intr-o alta localitate la un concert. Acolo s-a produs o altercatie si un individ m-a taiat in spate cu cutitul.
A fost audiat am dat si eu atunci o declaratie si ulterior a inceput procesul.
Eu nu m-am dus pana acum la nicio infatisare, desi am fost citat.
Procesul s-a terminat s-a dat verdictul acuzatul trebuie sa plateasca spitalizarea mea si 500 ron daune morale si a facut recurs.
Am primit din nou citatie, dar nu vreau sa ma duc.
Va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal mi se poate intampla ceva rau.
(amenda sau alte pedepse).
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:00, 11 Mai 2011
daca va multumeste solutia in sensul ca suma pe care e obligat inculpatul sa v-o achite o considerati a fi rezonabila nu e neaparat nevoie sa va prezentati.
Deci, baiatul care v-a taiat a afacut recurs ... da? Problema e ca va lua o sentinta mai favorabila cel care a facut recurs. Daca v-ati fi dus la proces, ati fi usor obtinuit 1500-2000 lei daune morale.

Ar trebui sa mergeti, mai ales ca el are tupeul de-a face recurs chiar daca e vorba de o pedepsa atat de mica. El oricum nu poate pierde in momentul de fata.

Puteti sa trimiteti instantei care v-a citat ,in scris ,prin scrisoare recomandata , cu confirmnare de primire , pozitia dvs referitoare la procesul pentru care ati fost citat , desi recomandabil este sa va prezentati si sa va faceti apararile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu m-am prezentat la un proces penal, pot fi pedepsit? cristi_225 cristi_225 Sotia mea, cetatea strain a fost in Bucuresti (noi suntem din Oradea) si a fest jefuita si amenintata cu cutitul. Astazi a fost procesul si ea a fost citata ca ... (vezi toată discuția)
Pot cere daune materiale si morale in acest caz? andreipotorac andreipotorac Buna stimati avocati! Doresc sa aflu daca pot solicita daune materiale si morale, pentru o problema care se intinde deja de multi ani de zile, si imi ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata in accident carmenusa carmenusa am fost victima unui accident rutier in aprilie 2009 si am necesitat 29 de zile de ingrijiri medicale.Eram intr-un taxi si s-a izbit in noi o d-na judecatoare ... (vezi toată discuția)