avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Caz fortuit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Caz fortuit

Buna seara
in data de 04-05-2011 in jurul orei 0.45 am fost oprit ,in Bucuresti sos Panduri, de politia rutiera pt depasirea vitezei legale (90km/h) in dreapta mea se afla sotia insarcinata in luna a7 a si avea dureri foarte mari.i-am explicat politistului ca ma deplasez la Spitalul Universitar cu o urgenta iar acesta mi-a oprit permisul si ci-ul pentru a reveni mai tirziu sa-mi returneze actele impreuna cu o amenda de 402lei+4pct
Doresc sa stiu ce acte imi trebuie pt contestatie,si daca se poate un model
am de la spital confirmarea urgentei(sotia a stat internata cu perfuzi 3 zile)
Cel mai recent răspuns: biff4joe , utilizator 00:24, 1 Decembrie 2011
si unde este cazul fortuit? contestatia trebuie sa o motivati in fapt si drept. actul principal pe care trebuie sa il depuneti este insusi procesul verbal.
Contestatia se depune in termen de 15 zile de la comunicare.
Pe langa plangerea contraventionala in care aratati imprejurarile comiterii abaterii, depuneti procesul verbal, in copie foaia de observatie. Mentionati in plangere ca solicitati judecarea si in lipsa.
Nu puteti justifica astfel depasirea vitezei. Cazul forutit...nu prea il observ... poate o stare de necesitate...dar nu prea merge. Ati depasit viteza si punct. Daca din spate venea o avalansa, se darma un bloc, etc si in acest caz pentru a scapa depaseati viteza era alta situatia.
Cazul Dvs nu este unul fortuit, ci de urgenta. Ar fi fost mai bine sa apelati la serviciile Salvarii.
am apelat la serviciul de urgenta dar dupa doua ore am fost anuntat ca ambulanta a avut un accident si nu mai poate ajunge (stau in bucuresti)iar sotia avea dureri ff mari.
multumesc oricum

Alte discuții în legătură

Buna seara. sotia mea este insarcinata iar acum 3 zile a acuzat ... Alin0007 Alin0007 Buna seara. Sotia mea este insarcinata iar acum 3 zile a acuzat greturi si dureri in zona abdomenului. Vazand ca starea ei se inrautateste am decis sa mergem ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru depasire pe linie discontinua ssdany ssdany De curand mi-a fost suspendat carnetul de conducere pentru 30 de zile, pentru ca am efectuat o depasire cu autoturismul intr-o zona in afara localitatii, unde ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera ! andrei60 andrei60 Buna ziua ! am primit o amneda acum 7 zile pentru depasirea vitezei in localitate , am fost oprit de un agent dar nu mi s-a aratat nici o dovada ca am depasit ... (vezi toată discuția)