avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Sotia mea este insarcinata iar acum 3 zile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Sotia mea este insarcinata iar acum 3 zile a acuzat ...

Buna seara. Sotia mea este insarcinata iar acum 3 zile a acuzat greturi si dureri in zona abdomenului. Vazand ca starea ei se inrautateste am decis sa mergem la urgente pentru siguranta sarcinii. Insa pe drum am intrat in depasire pe linie continua. Si am fost oprit de agenti in circilatie. Le-am explicaf care imi era motivul pentru care m-am grabit insa dansii au ales sa nu ia in seama faptul ca sotia langa mine era aproape lesinata si au ales sa ma tina intr-o caldura infernala in masina cu ea insarcinata pana au terminat procesul verbal aproximativ 30 de minute. Intrebarea mea este daca fac contestatie imi pot recupera permisul? Am toate hartiile de la spital cum ca am fost la urgente.. permisul imi este suspendat penteu 60 de zile. Dat fiind faptul ca sotia este insarcinata iar eu locuiesc in zona rurala chiar as avea mare nevoie de acel permis...multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Alin0007 , utilizator 08:42, 13 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteți recupera temporar permisul, dacă depuneți plângere contravențională împotriva PV de contravenție. Asta dacă depuneți cerere de restituire, împreună cu dovada acțiunii în instanță (copie printata a paginii de pe portalul justiției unde apare dosarul cauzei dvs.). Procesul se va judeca din septembrie încolo, poate chiar mai spre decembrie. În instanță însă va trebui să dovediți că nu aveați alta soluție (de exemplu de ce nu ați apelat la serviciile medicale de urgență) ca să aveți câștig de cauză, eventual chiar și cu o decizie care să schimbe parțial ce scrie în PV, adică să plătiți jumătate din minimul amenzii și să nu vă suspende permisul. Plătit oricum această sumă, dacă ați avea câștig total în instanță banii se recuperează de la primărie. Altfel veți pierde această posibilitate de plată la jumătate.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2022
latka, moderator
Intre timp cand am mers sa fac actele pentru contestatie am facut un accident. Schimba cu ceva asta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptele se judeca separat. Dar lasati-o mai moale. :)
Credeti-ma ca se tine ghinionul dupa mine. In ambele cazuri chiar nu am avut viteza excesiva. Pur si simplu asa a fost sa fie... acum am dosar penal pentru vatamare corporala pentru ca m-am lovit eu putin la cap. La ce ma pot astepta???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut 30 zile iulya15 iulya15 buna seara, am si eu o problema sper sa ma poata ajuta cineva pt ca sunt disperata, sotului meu ia fost retinut permisu de conducere pt 30 de zile pt ca a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si un inceput de saptamana bun sa aveti,acum trei zile ... Florea sitaru Florea sitaru Buna ziua si un inceput de saptamana bun sa aveti,Acum trei zile ma întorceam din concediu dupa aproape 2000 de km de condus si cand intru în Buc.pe iuliu ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul de conducere, vreau să fac contestaţie Bashquet Bashquet Bună, Acum două zile am comis-o. Respectiv nu am acordat prioritate pietonilor, aflaţi pe trecerea de pietoni marcată. Îmi asum vina, dar procesul ... (vezi toată discuția)