buna
la 29 aprilie 2011 am fost disponibilizata de la firma unde lucram din cauza problemelor financiare cu care se confrunta firma,
am primit in urma disponibilizarii 6 salarii compensatorii;
este posibil sa fiu chemata inapoi pentru ca volumul de munca s-a dublat iar fostele colege nu fac fata;
intrebarea mea este: daca ma intorc, va trebui sa dau inapoi salariile compensatorii?
1. Nu exista prevedere legala pentru a restitui salariile compensatorii. Ele v-au fost date pentru concedierea din motive neimputabile dvs.
2. Acum vi se va incheia un alt CIM iar acesta nu are legatura cu fostul CIM.
3. Daca veti fi iar concediata din motive neimputabile dvs. veti putea primi iar salarii compensatorii daca asa se prevede in CCM aplicabil unitatii dvs.
4. Atentie ca pentru a beneficia iar de indemnizatie de somaj trebuie sa cotizati 12 luni de acum inainte!
pana in prezent nu am primit decat decizia de concediere,
nu am primit cartea de munca si nici adeverinta pentru a putea depune actele pentru indemnizatia de somaj
Daca nu va inregistrati la Agentia de Somaj si nu beneficiati de indemnizatie de somaj, pana va incheie un alt CIM, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj in cazul in care va concediaza din nou.
Somaj
vichisor
Am si eu o intrebare:firma la care lucrez,datorita crizei,a inceput sa faca disponibilizari,trimitand lumea acasa,in somaj zic ei,dar toti coegii mei care au ... (vezi toată discuția)
Probleme somaj
iulian99
buna ziua.numele meu este iulian si va rog sa ma ajutati cu un sfat.am lucrat 20 de ani la tmk resita,in luna mai a.c. s-au facut disponibilizari si am fost ... (vezi toată discuția)