avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum se impiedica o executare va rog
Discuție deschisă în Executare silită

cum se impiedica o executare va rog

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema dar in primul rand vreau sa stiti ca nu caut nici un artificiu de a scapa de obligatiile ce imi revin. Am un credit ipotecar (la raiffiaisen daca conteaza) iar ca si ipoteca am ipotecat un teren intravilan. Creditul este contractat acum approx. 3 ani si bineinteles ca a fost facut pe valoarea maxima a terenului, acuma terenul nu mai valoreaza atat - adica daca l-ar vinde nu si-ar recupera datoria .

Nu am mai platit de approx. 8 luni si nu as vrea sa ajun sa fiu executat, chiar daca valoarea terenului nu mai face cat este creditul. As vrea sa platesc si sa il pastrez, doar ca nu am cum sa platesc in perioada urmatoare. Am nevoie de cel putin 1 an de zile ca sa pot plati datoria integral.

Vreau si eu sa stiu, daca ajung la executare cum pot contesta / amana ? Pot da in judecata pe cineva? Chiar daca voi pierde intr-un final ca nu am dreptate si va trebui sa platesc si cheltuieli de judecata, imi asum acest risc pentru ca nu vreau sa ma sustrag platii si obligatiilor mele vreau doar sa trag putin de timp pana remediez situatia.

Sper sa intelegeti de ce va intreb si sa imi spuneti daca stiti cumva ce pot face, chiar nu vreau sa ma sustrag definitiv platii pentru ca stiu ca este imposibil conform legislatiei, vreau o portita sa aman 12 - 15 luni executarea, in caz de se va ajunge la ea (desi nu cred ca se va ajunge acolo pentru ca ... daca ma executa nu isi recupereaza suma). Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 21:04, 11 Mai 2011
Daca exista motive temeinice, puteti formula contestatie la executare si cerere de suspendare a executarii silite, dar in acest caz, instanta va stabili in sarcina dvs obligatia de a achita o cautiune.
Nu inteleg, ce motive as putea invoca?
Sa zicem ca as gasi motivele ca nu am loc de munca momentan si astept si etc. dar ce cautiune sa achit ? Cat ar costa? Si mai important cat ar dura pentru cat timp pot impiedica astfel executarea?
In contestatia la executare se invoca motive legate de valabilitatea titlului executoriu, a procedurilor de executare, a somatiei de plata etc.
Vedeti la momentul respectiv.
Cautiunea pt suspendarea executarii este de 10% din suma de executat.
Daca vi se aproba suspendarea executarii, dureaza pana la solutionarea contestatiei la executare.
Poate dura un an, chiar mai mult.
Da, cu banca ati incercat sa discutati, ca la ei se afla cheia succesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cautiune executie cata35 cata35 Doresc sa suspend o actiune de executie si am inteles ca trebuie sa depun in intervalul de 15 zile de la comunicarea scoaterii la licitatie a bunului o ... (vezi toată discuția)
Executare, geo-vem geo-vem Am luat credit de la o banca insumand suma 9400 lei printr-un card ,nu lam mai platit nemaiavand bani de rata,mi sa comunicat poprirea pe salar si platesc de ... (vezi toată discuția)
Cum pot amana o executare silita ? mihai2010 mihai2010 Am si eu o intrebare. Daca am contractat un credit de nevoi personale , pe persoana fizica , cu ipoteca asupra unui imobil, si ulterior am facut o refinantare ... (vezi toată discuția)