avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat/ Excludere asociat de pe firma.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat/ Excludere asociat de pe firma.

As dori sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea unde trebuie sa depun o cerere sau ce anume pt a scoate o firma de pe proprietatea personala, firma la care inca mai sunt administrator pe linga ceilalti 3 administratori insa firma nu mai are nici o activitate de peste un an si jumatate si nici ceilalti administratori nu sunr de gasit?
Mentionez ca am un contract de comodat incheiat cu aceasta firma pe o perioada nedeterminata!
Tot referitor la aceasta firma, ce acte trebuie sa depun pt retragerea mea de pe aceasta societate, repet ca nu pot da de cei trei asociati/administratori pt a obtine semnaturile si a depune cererea de retragere si restul de acte care trebuiesc la ORC,ramanind doar posibilitatea de a depune o cererea de retragere sau de excludere a mea ca asociat de pe firma in baza legi 31/1990 Art 223!
Aceasta cerere de excludere ca asociat trebuie tot la ORC sa o depun avind in vedere ca excluderea se obtine prin hotarire judecatoreasca si ce alte acte mai trebuiesc depuse, daca trebuie?
Mentionez ca eu nu mai locuiesc in tara de peste un an!

Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: lucicaB , utilizator 20:18, 7 Iunie 2011
Dac nu-i gasiti pe ceilalati trei actionari, retragerea trebuie sa o faceti prin instanta judecatoreasca. Revocarea din functia de administrator trebuie facuta tot prin instanta. Cu hotararile obtinute puteti face inregistrarile aferente la ORC.
Va multumesc pt raspuns, insa imi puteti spune mai exact ce acte trebuie sa depun si unde anume in instanta, care tribunal, pt retragearea mea ca asociat si revocarea din functia de administrator?
Mai trebuie sa cer si revocarea din functia de administrator daca cer retragerea mea ca asociat de pe firma?
Inca odata va multumesc pt raspunsurile date.
Cu stima.
Din functia de administrator va puteti da demisia, formuland o notificare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat de pe firma. camelias1 camelias1 Buna ziua, v-as ruga sa imi raspundeti ce acte trebuie sa depun si unde pt retragerea mea de pe o societate, avind in vedere ca nu pot gasi celalalt asociat al ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat de pe firma versus dizolvare firma de catre orc? camelias1 camelias1 Buna seara, v-as ruga sa imi raspundeti ce acte trebuie sa depun si unde pt retragerea mea de pe o societate, avind in vedere ca nu pot gasi celalalt asociat ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator bogdanc bogdanc buna ziua, daca se poate va retin atentia cu urmatorul caz: srl 2 asociati 50%-50% unul din ei administrator pe perioada neliminitata. problema este ca se ... (vezi toată discuția)