avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere asociat de pe firma.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere asociat de pe firma.

Buna ziua, v-as ruga sa imi raspundeti ce acte trebuie sa depun si unde pt retragerea mea de pe o societate, avind in vedere ca nu pot gasi celalalt asociat al firmei care este si administrator pt a obtine semnatura si a depune cererea de retragere si restul de acte care trebuiesc la ORC,ramanind doar posibilitatea de a depune o cererea de retragere a mea ca asociat de pe firma in baza legi 31/1990 Art 223!?

Mentionez ca eu nu mai locuiesc in tara de peste un an, nu am participat la nimic si cu nimic in firma si in numele firmei si de asemenea nu am obtinut nici un venit incepind cu aceasta perioada!
Inca odata va multumesc anticipat pt raspuns.

Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:04, 7 Iunie 2011
Trebuie sa depuneti cerere la Tribunalul din raza teritoriala a sediului social al societatii. Daca nu sunteti in tara, apelati la un avocat.
Va multumesc pt raspuns.
Ultima data cind am discutat cu el m-a tot amanat ca o sa depuna el actele la ORC pt retragerea mea de pe firma, lucru care nu l-a facut iar acum nu mai este in tara si din cite mi-a spus nu a lasat tocmai totul in ordine in firma, lucru care dealtfel nu ma intereseaza deorece eu am fost doar cu numele pe firma de peste un an, timp in care am vrut sa ma retrag insa m-a tot amanat, acest lucru ma incurca cu ceva la faptul ca acum doresc sa recurg la ultima procedura ramasa, sa depun cererea de retragere de pe societate in instanta?

Cu stima.
Luati legatura cu un avocat serios pentru a initia o actiune de retragere a dvs. din societate in conformitate cu art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale republicata. Instanta competenta este tribunalul in raza caruia isi are sediul social societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat de pe firma versus dizolvare firma de catre orc? camelias1 camelias1 Buna seara, v-as ruga sa imi raspundeti ce acte trebuie sa depun si unde pt retragerea mea de pe o societate, avind in vedere ca nu pot gasi celalalt asociat ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat/ excludere asociat de pe firma. camelias1 camelias1 As dori sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea unde trebuie sa depun o cerere sau ce anume pt a scoate o firma de pe proprietatea personala, firma la care ... (vezi toată discuția)
Cum se poate "iesi" dintro asociere? florio99 florio99 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie ce trebuie sa fac pentru a-mi incheia socotelile cu un SRL in care sunt asociata cu cineva. Mentionez ca nu am fost ... (vezi toată discuția)