avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... refuzarea unei expertize
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

refuzarea unei expertize

Interventie moderator
@tessa888 V-am sters topicul postat de Dvs si am deschis o noua discutie, fiind vorba de o alta problema

Buna ziua!Am si eu o intrebare:cum este posibil sa ceara refuzarea unei expertize tehnice auto de catre parat?Este doar un motiv de tegiversare a procesului?Mentionez ca este vorba de [EDITAT] ,care cere ca expertiza sa fie facuta doar dupa fotografiile ce se afla la ei in dosarul de dauna.Dar alea pot fi insuficiente si mai ales pot fi favorabile societatii .Ei spun invoca dispozitiile art.235 alin(1).
Pai si noi sa stam cu masina nereparata in tot timpul procesului?Deja au trecut 6 luni si nu s-a facut nimic.Ce anume se poate face?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Nu ati raspuns la intrebare.
In intampinare se poate cere orice.Principalul este ca judecatorul va decide asupra cerereii. Inadmisibilitatea unei actiuni este data , potrivit jurisprudentei, in 2 cazuri-cand dreptul cerut nu este prevazut de lege si cand conditiile de exercitare ale cailor procesuale nu corespund prevederilor legale(cele din cod procedura, sau din legile speciale).
Faptul ca in intampinare a cerut ca actiunea sa fie respinsa ca inadmisibila, nu este mare lucru.Principalul este motivarea inadmisibilitatii actiunii-altfel zis , toti paratii ar cere ca actiunea impotriva lor sa fie respinsa ca inadmisibila si gata, procesul=D>=D>.
Se va dispune expertiza, chiar daca ei au depus intampinare-(ei au depus intampinarea la actiune, nu la expertiza-aceasta poate fi ordonata de catre instanta chiar daca partile se opun.
Succes!!!!!!
Multumesc mult pentru raspunsuri.Se pare ca instanta a considerat ca se va face expertiza tehnica=D>
Potrivit art.201 alin 1 cod procedura , se spune la Administrarea dovezilor
Art. 201
Când pentru lămurirea unor împrejurări de fapt instanţa consideră necesar să cunoască părerea unor specialişti, va numi, la cererea părţilor ori din oficiu, unul sau trei experţi, stabilind prin încheiere punctele asupra cărora ei urmează să se pronunţe, după care va putea convoca o audiere în camera de consiliu, în cadrul căreia va solicita expertului să se pronunţe cu privire la costul estimativ al lucrării ce urmează a fi efectuată, cât şi cu privire la durata de timp necesară efectuării expertizei. Poziţia părţilor, respectiv a părţii care a solicitat proba va fi consemnată în încheiere. În funcţie de poziţia expertului, a părţilor, respectiv a părţii care a solicitat proba, instanţa va fixa termenul de depunere a raportului de expertiză şi condiţiile de plată a cheltuielilor necesare efectuării expertizei. Dispoziţiile art. 213 alin. 2 sunt aplicabile.

Când este necesar, instanţa va solicita efectuarea expertizei unui laborator sau unui institut de specialitate
Deci judecatorul este expertul in interpretarea legii dar nu este expert topo cadastral, expert in constructii, expert auto, expert criminalist, etc.
Si din aceasta cauza este nevoie de "parerea unui expert", d-le Pop Sorin., nu de amorul artei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza Simosimona20 Simosimona20 La efectuarea expertizei unui accident auto in care victima a decedat nu trebuie sa fie anuntat martorul principal sau unul din copii,nu am fost anuntati nici ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil, evaluare baietzika baietzika expertiza in cazul iesirii din indiviziune este stabilita de instanta sau poti aduce expert si tu ca parte in proces? daca il aduc trebuie sa incunostiintez ... (vezi toată discuția)
Convocarea partilor in expertiza judiciara baldo baldo Buna ziua. Trebuie sa fac o expertiza judiciara la un dosar penal. In acest caz s-a mai facut o expertiza, un supliment cerute de politie si 2 rapoarte de ... (vezi toată discuția)