avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatoria cu un minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatoria cu un minor in strainatate

Sunt divortat de 6 ani iar acum fosta mea sotie impreuna cu fata mea in varsta de 9 ani vor sa calatoreasca in Spania in vacanta (unde ma aflu si eu).As dori sa stiu daca au nevoie de vreo imputernicire din partea mea ? Sentinta de divort e definitiva si irevocabila si incredinteaza minora in grija mamei cu drept de vizita in weekend a tatalui.Pasaportul la obtinut fara nici o imputernicire din partea mea. Va rog sa imi raspundeti daca pot intampina probleme in efectuarea calatoriei in aeroport ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:37, 12 Mai 2011
Beneficiind de sentinta de divort , prin care i se incredinteaza spre crestere si educare minora , sotia dvs nu are nevoie de niciun alt act , prezentand acea sentinta la iesirea din tara
Nu, dispozitiile legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate prevad doar necesitatea prezentarii la iesirea din tara a hotararii prin care minora a fost incredintata mamei, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si a pasaportului minorei.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Minori fara parinti la vama ter2 ter2 As vrea sa stiu ce acte ar avea nevoie un minor de 16-17 ani ca sa treaca granita insotit de un major dar care nu este nici tutore nici ruda . (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)