avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

Buna seara.Am un baietel dintr o relatie de concubinaj ,care a fost incredintat mamei , iar eu am primit dreptul la vizita . Intre timp mama a luat baiatul in Italia fara semnatura mea .Mentionez ca copilul are 8 ani si nu l am vazut de 8 luni. Mama nu are de gand sa vina in tara ,deci nu vrea sa respecte hotararea.Mai nou tot ea a deschis proces ptr .micsorarea programului.Intrebarile mele sunt ;pana se da alta hotarare de schimbare de program trebuie respectata asta care este?? Are voie ca mama sa stea atatea luni cu coplul in alta tara fara semnatura tatalui??? Ce pot face eu ca tata sa mi pot vedea copilul meu ?? Pur si simplu nu mai stiu nici daca traieste,va rog astept raspunsuri si sfaturi.
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 16:26, 27 Februarie 2011
hasan a scris:

daca mama are domiciliul in İtalia poate spune ca e de acord ca tatal sa aiba legaturi personale cu minorul si ca e de acord sa il viziteze in İtalia si atunci tatal nu are ce face decat sa faca naveta italia -romania ?

Eu cred ca ati reusit sa descrieti situatia in care va aflati.Aveti dreptul de a fece naveta intre Romania si Italia.
Mama minorului nu a incalcat hotararea judecatoreasca.
O plangere penala nu cred ca va produce un efect pozitiv pt dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Pentru a face o sesizare in legatura cu nerespectarea unui program de vizita stabilit printr-o hotarare judecatoareasca, unde ma pot adresa?
@adi_2010
Plangerea intemeiata pe disp.art.307 al.2 c.pen.se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prealabila a persoanei vatamate, formulata in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.
Plangerea se dovedeste cu inscrisuri si martori.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala a faptuitorului.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc pentru raspuns.

mai concret, problema sta astfel: exista o hotarare data pe calea ordonantei presidentiale, prin care tatal poate lua minorul "de la domiciliul mamei" intre orele 10-14 (este un program temporar, pana la finalizarea procesului de fond). insa, tatal anunta prin sms ca vine mai tarziu, dar si aduce minorul mai tarziu (desi spune prin sms ca intarzie 30 min, il aduce dupa 45-60 min, fapt ce nu constituie o exceptie ci deja a devenit o obisnuinta). mai mult, tatal are pretentia ca minorul sa-i fie adus la masina si tot de la masina sa fie luat de catre mama. oare "domiciliul mamei" nu inseamna usa apartamentului acesteia?!

multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a scoate un copil minor din tara sorin77 sorin77 Buna ziua sa avea si eu o intrebare,o lamurire mai bine spus.Sunt divortat si am o fetita de 6 ani care afost incredintata mamei,iar eu am dreptul la un ... (vezi toată discuția)