Platiti si d-voastra un expert care sa refaca masuratorile si sa va spuna exact dupa schitele pe care le aveti daca persoana respectiva a intrat sau nu pe terenul d-voastra, iar cand sunteti sigur de acest rezultat merita sa initiati o actiune in instanta, eventual adaugand acel raport la actiunea in instanta( oricum se vor face noi expertize).
Prin dezmembrare s-a facut un plan de amplasament pentru corpurile respective. Planul de ampasament si delimitare a corpului de imobil inseamna inventarul de coordonate al punctelor de contur ale respectivului corp de proprietate, calculul suprafetelor , plan de incadrare in zona, etc.Ati spus ca s-a facut dezmembrarea-in josul paginii de plan , mai sus descris , trebuie sa scrie-corp imobil cu puncte1,2,3,4,5,.....,apartinator X-care este proprietarul a carui act de proprietate se inscrie in coordonatele si suprafata respectiva.Deci daca aveti asa ceva, va puteti descurca f.bine si stii a cui este proprietatea.
Va multumesc pentru raspunsurile date, sa inteleg prin expert o alta companie cadastrala? Nu am avut dea face cu cumparatul sau vinzarea de propietati pina la momentul cumpararii acestui teren. Am cumparat terenul prin o agentie imobiliara care m-a asigurat ca toate actele sunt OK. Unchiul meu care a fost prezent la fata locului cind s-au facut masuratorile a pus semne, dar cineva le-a luat. Anul trecut am sunat compania de cadastru care a facut masuratorile si dinsi mi-au zis ca sa astept vreo 2 luni pina pot venii dinsi sa-mi arate granitele. Eu traiesc de citiva ani buni in CA si nu stiu obligatiunile unei firme imobiliare sau de cadastri in cazul acesta in tara. Si sincer va spun m-am cam saturat sa fiu plimbata de la o usa la alta oricum va multumesc de mesaje.
Mutarea sau desfiintarea semnelor de hotar este o fapta penala.
Ati facut un gard, in momentul in care ati cumparat proprietatea?.Acest lucru , momentan, este obtional, dar prin nou cod va deveni obligatoriu -fiecare sa fie obligat sa-si imprejmuiasca proprietatea.Si astfel , numai cu o simpla imprejmuire, facuta la momentul respectiv, ati fi scapat de bataie de cap.
Acum, este o parere-anagajati un expert topo-cadastral, care va va face masuratorile, conform actelor de proprietate pe care le aveti.Firma de imobiliare si-a indeplinit contractul fata de d-voastra, predandu-va bunul respectiv., deci nu mai au nicio obligatie fata de d-voastra.
In urma noii masuratori, daca exista diferente de suprafata, expertul respectiv va vedea unde sunt suprapunerile si nu puteti face altceva decat actiune in instanta pt. granituire si revendicare, in caz ca vreun vecin v-a incalcat proprietatea.