avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabil la o firma de transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabil la o firma de transport

Vreau sa ma angajez la o firma de transport persoane ca si contabil.Pana acum am lucrat in productie(piscicultura). Ce spuneti este grea contabilitatea unei firme de transporturi?Ce este specific acestei contabilitati(acte, monografii, etc)?Ajutati-ma va rog:)
Cel mai recent răspuns: saftmiki , utilizator 09:50, 12 Mai 2011
Pai sunt facturile clasice, tot ce tine de salariati, evidenta parcului auto cu amortizatile respective, evidenta contractelor de leasing, completarea si depunerea declaratiilor. Daca aveti ceva ani de experienta in contabilitate nu cred ca va fi greu. Si apoi mai e si internetul de unde va puteti informa.
Am doi ani de experienta in contabilitate. Plus ca au si program de contabilitate destul de bun si cu actualizarile la zi. Deci ma incurajati?
Buna
Eu lucrez contabil la o firma de transport marfa intern si international si pot spune ca este destul de complexa partea de contabilitate( atentie la diurna ; deconturi interne si internationale ; foi parcurs ; ordin de deplasare;facturi ue cu specificul fiecareia;rambursare tva la chelt din afara etc) dar si partea financiara este pe masura.
Poate ca la transportul de persoane este mai usoara partea contabila caci altfel va puteti confrunta cu fel de fel de situatii diferite de la o luna la alta.(in cazul in care prestati si international).
In rest curaj mai invatati si pe parcurs si este bine sa incercati nu aveti nimic de pierdut.
Bafta:luck:
sper sa reusesc.Oricum totul se mai invata pe parcurs.Eu am terminat facultatea de stiinte economice si acum fac master in contabilitate.Si la societatea la care lucrez acum am invatat pe parcurs ce am avut nevoie.Ma gandesc ca la transport intern este mai usor. Va multumesc de incurajari:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuiala deductibila Ari77 Ari77 Buna ziua, Am un PFA cu prestari servicii (vand produsele unei firme ca intermediar). Lucrez mult si pe teren, in 10 judete. Firma pt care lucrez a dat ... (vezi toată discuția)
Transport ddanacv ddanacv am infiintat o societate de transport.Ce acte justificative trebuie puse in contabilitate in spatele facturile de transport pentru a fi in regula la orice fel ... (vezi toată discuția)
Contract antrepriza cmgroup_08 cmgroup_08 Firma X este antreprenor iar firma Y subantrepenor, exista contract. Firma Y transporta cu autoturismul firmei inginerul de la firma X la locul desfasurarii ... (vezi toată discuția)