avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard

Va rog am si eu nevoie de ajutor.
E vorba de constructia unui gard "necomun" adica cum poate fi interpretata la modul practic prevederea din CCiv " Orice gard ce desparte două proprietăţi se socoteşte comun, afara dacă numai una singura din două proprietăţi va fi îngrădită, sau de nu va fi titlu sau posesiune îndestulătoare care sa constate din contra."
Ma intereseaza:
1) ce va face proba ca numai una din proprietati e ingradita
2) ce poate constitui " titlu sau posesiune indestulatoare".

De asemenea ma intereseaza daca pentru un gard construit pe proprietatea mea cu autorizatie de constructie si respectand normele de urbanism, bineinteles, are nevoie de acordul vecinului (recalcitrant, bineinteles)
Cel mai recent răspuns: gorganu , utilizator 09:21, 13 Mai 2011
Nici un raspuns? Va rog.
In practica nu ati intalnit asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un articol care stabileste obligatia construirii unui anumit gard pentru curte ? ghita_r ghita_r Sunt proprietarul unei case si nu stiu daca trebuie sa construiesc gardul din fata casei sau cel din spatele casei(dreapta), exista o regula? (vezi toată discuția)
Modificare gard despartitor proprietate grun_2014 grun_2014 Buna ziua, Situatia pe care o raportez este in felul urmator: - intre 2 proprietati exista gard despartitor construit de care mine (cu proiect, fundatie si ... (vezi toată discuția)
Executie gard lim de proprietate radubogdan radubogdan As dori sa stiu ce prevederi exista in codul civil privind executia unui gard pe limita de proprietate intre proprietati ,daca este intr-adevar necesar un ... (vezi toată discuția)