avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista un articol care stabileste obligatia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista un articol care stabileste obligatia construirii unui anumit gard pentru curte ?

Sunt proprietarul unei case si nu stiu daca trebuie sa construiesc gardul din fata casei sau cel din spatele casei(dreapta), exista o regula?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:24, 10 Aprilie 2010
Nu sunteti obligat sa construiti garduri dar daca vecinul le ridica trebuie sa participati la jumatate din contravaloarea acestora.:D
Art. 606. Orice gard ce desparte douã proprietãti se socoteste comun, afarã dacã numai una singurã din douã proprietãti va fi îngrãditã, sau de nu va fi un titlu sau posesiune îndestulãtoare care sã constate din contra.
[ link extern ]
Succes!
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprejmuirea gradinii laurdublin laurdublin detin o gradina care am construit un gard din beton iar vecinii imi sapa pe linga gard punind diverite culturi agricole deteorindumi calitatea gardului terenul ... (vezi toată discuția)
Gard gorganu gorganu Va rog am si eu nevoie de ajutor. E vorba de constructia unui gard \"necomun\" adica cum poate fi interpretata la modul practic prevederea din CCiv \" Orice ... (vezi toată discuția)
Gard imprejmuire proprietate oisteion oisteion Buna ziua!Locuiesc la tara si prin natura pozitiei am doar un vecin : in partea de sud se afla proprietatea vecinului,iar la nord este un ,,canal,,de scurgere ... (vezi toată discuția)