avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Verificare teren Litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Verificare teren Litigiu

Doresc sa achzitionez o parcela teren pt constructie casa. Actualul Proprietar este o persoana juridica ( SRL , care a mai construit case,duplexuri in zona ).

Aproape toate informatiile le am , una SINGURA ma ingrijoreaza.
La cine ma pot adresa ( si/sau ce acte sa verific ) ca sa ma asigur ca terenul pe care doresc sa-l cumpar nu este in Litigiu ( adica nu a fost vandut mai multor persoane ) ?!!
Multumesc mult
PS: daca ajuta D-zeu negociere asupra acestei parcele va fi la finele acestei saptamani
Cel mai recent răspuns: Gusty29 , utilizator 16:38, 12 Mai 2011
Da Gusty29, ai dreptate cu cele afirmate mai sus, dar imi permit cateva mici corecturi:
1) extrasul de carte funciara este eliberat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (care a "plecat" de la judecatorie la finele anului 2004).
Extrasul de carte funciara pentru informare este, asa cum ii spune si denumirea, pur informativ si nu are termen de valabilitate. Practic, el este valabil pana la noi modificari facute in cartea funciara si se elibereaza la solicitarea oricarei persoane, chiar fara a justifica un drept in acest sens.
Extrasul de carte funciara pentru autentificare este utilizat cu ocazia perfectarii contractelor translative ale dreptului de proprietate si este valabil timp de 5 zile (timp in care numarul cadastral pentru care a fost solicitat este blocat, adica nu se mai pot face alte inscrieri in cartea funciara a imobilului, cu exceptia celei pentru care a fost eliberat extrasul de carte funciara pentru autentificare). Spre deosebire de cel de informare, acest extras nu se elibereaza decat la cererea notarului care urmeaza a perfecta actul.
De fapt si de drept, cele doua tipuri de extrase au un continut absolut identic, difera doar denumirea, persoana care are dreptul a le solicita si, implicit, necesitatea fiecaruia.
2) Daca terenul este sau nu ipotecat, se verifica tot la OCPI si tot in cuprinsul extrasului de carte funciara, respectiv in partea a III-a a sa (rubrica "sarcini"). Acolo se inscrie dreptul de ipoteca in favoarea bancii creditoare, rangul ipotecii si valoarea sa. In partea a II-a se regasesc inscrise interdictiile aferente dreptului e ipoteca (de obicei, interdictiile de instriâainare, grevare cu sarcini si servituti, dezmembrare, inchiriere, demolare, alipire, construire, restructurare si amenajare, dar pot diferi de la banca la banca).
In rest, te sfatuiesc sa nu desconsideri raspunsurile primite, pentru ca asa cum a afirmat si actb, mi-au trecut si mie "cateva" acte prin mana de cativa ani incoace! Iar daca in continuare doresti un raspuns de la un avocat sau un notar, cu stima, ma retrag.

Si DA, liamic43, te sustin in propunerea ta! =D>=D>=D> Ma bucur sa vad ca mai sunt si alte persoane interesate de activitatea de carte funciara!:yeah:
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Paula Tudor, Consilier juridic
Un raspuns pe masura asteptarilor privind CF-ul si continutul acestuia ( adica ce se poate verifica acolo )
Multumesc pt asta
Si nu ma mai certati :"> , pt ca am spus ca ar fi bine daca ar confirma si un notar/avocat cele spuse de voi :sorry:
sa nu uitam ca suntem pe un forum unde orice idee, sugestie, cunostinta sau critica este bine venita in a lua o decizie buna in continuare
respecte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar un teren. cum verific daca acesta este intravilan sau extravilan? trinity2012 trinity2012 Buna ziua, As dori sa primesc, va rog, mai multe lamuriri in legatura cu rezolvarea urmatoarei situatii: Doresc sa cumpar un teren intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara mshboss mshboss Buna seara! Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de ... (vezi toată discuția)
Demersuri necesare vanzare-cumparare apartament BloodyRoots BloodyRoots Buna, apelez la bunavointa dvs cu urmatoarea problema: vreau sa stiu toti pasii necesari cumpararii unui apartament. Eu fiind cumparatorul, ce acte trebui sa-i ... (vezi toată discuția)