avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare apartament - cadastru - autorizatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare apartament - cadastru - autorizatii

In urma cu foarte multi ani (circa 27) am daramat (fara autorizatie) peretele despartitor (nu este de rezistenta) dintre bucatarie si debara. Anul acesta am facut cadastrul apartamentului in care a fost inclusa si modificarea. In momentul de fata intentionez sa "intru in legalitate" pin obtinerea autorizatiilor. Intrebarile mele sunt:
- daca se pot obtine retroactiv toate autorizatiile
- in ce masura sunt pasibil de amenda, tinand cont ca au trecut peste 25 ani (si o crima se prescrie dupa 25 de ani - daca nu ma insel)
- cum pot rezolva problema fara a fi amendat (asta in cazul in care controlul vine dupa ce demarez procedurile).
- in caz de amenda, ce cai de atac exista si care sunt sansele de castig
- fapta pedepsindu-se in functie de gravitate, cum se stabileste aceasta gravitate si de catre cine
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: guyzmo , utilizator 20:11, 17 Iulie 2008

Toate faptele se judeca in functie de consecintele lor.

Sunt de parere ca daca nu ati facut modificari care sa afecteze structura de rezistenta a blocului, inginereste vorbind aveti constiinta impacata si vrerea unei imparteli dupa voie si nu cred ca trebuie sa va faceti probleme legale privind autorizarea. Sunteti un om cinstit si corect. Aceasta atitudine va apara de orice necaz care chiar daca vine, nu poate decat sa va aduca inconveniente nesemnificative.
Poate stie cineva PRACTIC care sunt demersurile pentru intrarea in legalitate ?
Si daca cadastrul e facut pentru prima data ulterior modifcarii, nu este suficient pentru a declara planul modificat la intabularea in cartea funciara ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand garsoniera cu modificari, fara autorizatie de constructie GiaM GiaM Buna ziua! In 2008 am facut modificari intr-o garsoniera. Am desfiintat o debara si am taiat la jumatate peretii unei bucatarii. La acea vreme, arhitectul ... (vezi toată discuția)
Am daramat un perete de bca monis monis Am darmat 2 pereti din BCA care alcatuiau o debara in bucatarie. M-a reclamat vencina de sus si azi au venit cei de Inspectia in Constructii dar nu m-au gasit ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru perete daramat la bloc? capraruioan capraruioan Buna ziua. Am inceput renovarea unui apartament destul de vechi. Peretele din dormitor (facut din BCA) avea crapaturi. Cand am scos usa cu tot cu toc, s-a ... (vezi toată discuția)