avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... am daramat un perete de BCA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

am daramat un perete de BCA

Am darmat 2 pereti din BCA care alcatuiau o debara in bucatarie. M-a reclamat vencina de sus si azi au venit cei de Inspectia in Constructii dar nu m-au gasit acasa si mi-au lasat un bilet sa ma prezint la ei. La ce ma pot astepta? Sa recunosc spargerea acelor pereti atata vreme cat nu au fost in casa? Daca recunosc la ce ma expun? Iar ca sa devina totul legal ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 22:11, 15 Noiembrie 2011
La o amenda si daca afecteaza structura de rezistenta s-ar putea sa va oblige sa-i reconstruiti.si dc nu le permiteti accesul sunteti pasibila de inca o amenda
pai nu am primit raspuns la toate intrebarile.........Si apoi sigur nu sunt de rezistenta din moment ce erau din BCA, ca altfle nici nu puteam sa-i daram eu singura!
monis a scris:

La ce ma pot astepta? Sa recunosc spargerea acelor pereti atata vreme cat nu au fost in casa? Daca recunosc la ce ma expun? Iar ca sa devina totul legal ce ar trebui sa fac?

1. Este foarte posibil sa stabikleasca o vizita la dumneavoastra acasa pentru a constata ce ati facut. Apoi sa va dea un termen in care sa intrati in legalitate si o amenda.
2. Daca recunoasteti poate nu va mai viziteaza (dar este foarte oputin probabil) iar daca nu recunoasteti o sa va viziteze, cu siguranta.
3. Daca recunoasteti si mai ales o sa va scuzati ca nu ati stiut ca ar trebui vreo aprobare, vreun proiect, ca nu e de rezistenta, ca-i rugati sa va indrume cum sa procedati sa intrati in legalitate s.a.m.d., poate "va expuneti", cum spuneti dv , mai putin.
4. Ca sa devina totul legal intocmiti un proiect, mergeti la primarie si solicitati autorizatie, anuntati asociatia de proprietari, depunand o copie a proiectului si autorizatiei acolo, asa cum prevede HG 1588/2007:
Art. 13. -
(1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor construcţiei, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.
(3) Orice modificare a proprietăţii individuale se va aduce la cunoştinţa asociaţiei pentru înscrierea în jurnalul evenimentelor din cartea tehnică a construcţiei, prin depunerea în copie a actelor de autorizare, a procesului-verbal de recepţie şi a schiţelor.

Corect ""cu respectarea prev legale""nimeni nu se poate scuza invocand necunoasterea legii sau mai bine zis nemo censetur ignorarem legem

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot rezolva problema modificarilor neautorizate de catre fostul proprietar val1234 val1234 In urma cu 3 luni am cumparat un apartament in care bucataria a fost marita prin desfiintarea debaralei. Evaluatorul bancar(l-am cumparat prin banca) a ... (vezi toată discuția)
Invitatie din partea politiei locale - renovare apartament bloc Caramitru Caramitru \"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va ... (vezi toată discuția)
Modificare in apartament- intrare legalitate Parmyro Parmyro Buna ziua! In urma cu 10 ani am facut o modificare in apartament fara autorizatie de constructie, cu acordul vecinilor. Mai exact, am mutat un perete care nu ... (vezi toată discuția)