Buna ziua,
Nu am deloc "inclintii" spre partea contabila-financiara.
Vrau sa deschid o societate comerciala cu activitate principala 8230-activitati de organizare a expoyitiilor, targurilor si congreselor. Oragnizare targuri pe domeniu public sau privat.Am nevoie de cateva lamuriri daca se poate:
1. Cum e mai convenabil sa fiu ca platitor de tva sau neplatitor tva?
2. Impozit pe venit sau impozit pe profit?
3. Activitatea o desfasor doar in baza certificatului de inregistrare si a acordurlui/contractului pentru patiul unde e organizat targul sau am nevoie de vre-un certificat constatator?
4. pana ajung la finante puteti sa-mi spuneti care sunt taxele si impozitele pe care trebuie sa le platesc?
Multumesc mult!
Opinie. 1. platitor de tva
2. microintreprindere
3. spatiul e un spatiu special destinat activitatilor expozitionale si dumneavoastra o sa-l administrati? Aici nu stiu exact. Poate ne ajuta colegii. E nevoie sa-l inregistrati ca punct de lucru.
multumesc mult pentru raspuns.
La intrebarea 2, mi-ati raspuns microintreprindere...adica?
Spatiul de ex. - pe domeniul public daca vrei sa desfasori o activitate primaria iti elibereaza un acord si platesti o taxa.Domeniul public insemnand alee intr-un parc luna asta, luna viitoare insemnand centrul orasului, luni de iarna in incinta unui imobil.
Dar in codul caen acesta dumneavoastra intr-un fel creati logistica pentru firme care vor sa-si expuna, pe perioade destul de scurte, anumite produse sau servicii. Luati exemplu acele targuri tematice sau generale care se organizeaza in toata tara. Cred ca asta doriti, nu? Pentru ca daca doriti de exemplu sa comercializati o serie de produse intr-un model de chiosc, inchiriat de primarie pe timp de vara, iar pe timp de iarna va mutati in alt spatiu, atunci va trebuie un alt cod cean.
da..exact la asta ma refer...targ tematic pe 2-3 zile.
Am fost la registrul comertului si m-am intors mai proasta decat m-am dus.Mi-a spus ca ma costa 1000lei..dupa ce am spus ca stiu ca actul constitutiv poate fi redactat si de altcineva inafara de ei...mi-a zis ca da..ma costa vreo 450. Unde gasesc exct taxele de infiintare?
Totusi de unde apar taxele astea de 1000 lei?
Declaratii
elkecri
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce declaratii trebuie depuse la un SRL care are ca activitate principala organizarea de expozitii, targuri si ... (vezi toată discuția)