avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deschidere magazin in strinatate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deschidere magazin in strinatate

Buna ziua
Doresc sa deschid un magazin in care sa comercializez haine si produse din piele in Viena. Ma puteti ajuta spunandu-mi ce acte am nevoie sau care este metoda cea mai simpla si ieftina, punct de lucru, filiala etc., pentru a reusi?
Mentionez ca nu sunt producator si vreau doar sa comercializez.
Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
raressibiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 14:34, 5 Iulie 2011
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

In legatura cu paradisurile fiscale poti sa imi dai mai multe detalii sau o persoana cu care sa pot discuta aceasta problema.

Multumesc
Situatia d-voastra se poate rezolva in mai multe feluri.
1. Daca aveti deja o firma in Romania puteti sa va deschideti PL in strainatate.
Aveti nevoie de actele firmei traduse si legalizate. In multe tari din UE, pentru activitatea ce o prestati (magazin de vanzare) nu este necesara anuntarea si inregistrarea la Camera de Comert (IHK). Este suficienta anuntarea PL la “Gewerbeamt” sau ”Verbraucherschutzamt”, adica alte autoritati locale, sau la altele in functie de tara.
2. Pentru activitatea respectiva aveti posibilitatea infiintarii directe de catre d-voastra a unei PFA in Austria. Fara autorizari special sau birocratia cu traducerea si legalizarea in cazul in care o persoana juridical infiinteaza acest PL.
3. Infiintarea unei firme in acele paradisuri fiscal si apoi anuntarea in Austria a unui punct de lucru in aceleasi conditii ca si la punctul 1. Adica persoana juridica straina infiinteaza in Austria un PL.

In ce masura este rentabil infiintarea firmei in paradisul fiscal, depinde de cifra de afacere ce o estimati sa o realizati. Nu uitati ca si in tarile care sunt paradisuri fiscal veti avea de platit anumite taxe si aveti anumite costuri, intai la infiintare iar apoi si anual (chirie,telefon, reprezentant legal, depunere de acte, etc).
De asemenea trebuie acordata o atentie deosebita modului de constructie a acestei firme in paradisurile fiscal si PL in alte tari. Vestul Europei sau America impozeaza de regula veniturile direct la locul desfasurarii activitatii, asa ca se impune consultarea unui specialist din aceasta tara, care poate gasi caile legale. Si specialistul costa. Multi si-au rupt gatul cu aceste firme in paradisurile fiscale, intrucat nu au consultat avocati sau alti specialisti.

Altfel in general aveti mai multe avantaje la constituirea unei firme in strainatate, nu in Romania: birocratie mai mica, abuz al functionarilor redus, stabilitate fiscal ridicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac o firma in romania cu punct de lucru la viena? acarmen78 acarmen78 O cunostinta are firma la Viena si vrea sa isi faca firma aici, sa plateasca taxe si impozite aici, dar punctul de lucru sa fie la Viena. E posibil? Cum se ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma am nevoie de informatii pt proiectul de licenta dragomirana dragomirana Norme legale care au incurajat/incurajeaza evaziunea in jurul tarilor ex-comuniste precum si in Romania #-o (vezi toată discuția)
Societate romanesca ContSters159916 ContSters159916 Poate o societate romaneasca sa si desfasoare activitatea in strainatate? (vezi toată discuția)