avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neconcordanta index apa rece, apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neconcordanta index apa rece, apa calda

Buna ziua,

Din diverse motive nu am reusit sa transmit administratorului indexul pentru apa rece si indexul pentru apa calda pe o perioada de 3 luni. Am fost astfel incarcat cu 91mc apa calda si 41 mc apa rece. Cand am reusit sa fac recitirea apometrelor pentru aducerea la zi, administratorul a refuzat sa-mi refaca facturile eu ramanad sa platesc un consum ireal. Mai mult, in luna in care am avut consum negativ am fost taxat pentru alti 12 si 11 mc de apara calda si rece. De asemenea a refuzat sa-mi puna la dispozitie numele firmei care se ocupa de contabilitatea computerizata sau numarul de telefon. Problema este destul de complicata pentru mine deoarece nu am nicio experienta in domeniu. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa exemplific sau sa detaliez problema. Nu stiu nici cui as putea sa ma adresez pentru a cunoaste pasii care trebuie urmati in vederea rezolvarii acestei probleme.
In principal sunteti vinovat pentru necomunicare index consum
Aveti dreptul de solutionare prin implicarea presedintelui de asociatie de proprietari
Art. 12.din HG nr 158/2007 - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari, in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile;

Contestati valoarea impusa la plata cotelor de intretinere in termen de 10 zile de la afisarea listei
Presedintele de asociatie este obligat sa va raspunda in termen de 7 zile
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
goe_07, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Sigur ca din vina mea s-au produs neintelegerile. Lipsa de cooperare si lamuriri din partea presedintelui de bloc, mai ales cand am adus in discutie contabilul, ma face sa cred ca sunt anumite nereguli la mijloc.

Din pacate nu pot depune contestatie, cele 10 zile au trecut. De mai bine de o luna ma tot plimb pe la administratie sa-mi rezolv problema.

Vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate legala prin care facturile anterioare incarcate pot fi recalculate.
problema se popate rezolva prin trimiterea unei recomandate cu confirmare de primire presedintelui in care spuneti toata povestea.
daca nu va raspunde in termenul legal trimiteti o copie si la primarie
Asta voi face dar inainte ma intereseaza daca exista un temei legal prin care pot cere recalcularea facturilor.

Sau la ce institutie publica ma pot adresa pentru a afla modul in care se calculeaza consumul.

Pentru ca in momentul de fata eu trebuie sa platesc un consum pozitiv de 12 mc apa dar nu se scade consumul negativ.

Spre exemplu, tot consumul din burta a fost adaugat la apometrele din baie. In bucatarie a ramas pe 0. In momentul de fata trebuie sa platesc 12mc pentru bucatarie, consum real, dar nu mi se scad 180mc din baie care au fost pusi din oficiu.
consumul de apa se stabileste pausal conform normelor

Alte discuții în legătură

Administratorul de bloc fura la intretinere ContSters329218 ContSters329218 Buna ziua, Va rog mult sa ma indrumati pentru ca nu stiu unde sa reclam urmatoarea situatie: lunar, eu dau consumul apometrelor iar administratorul imi pune ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apa supraincarcata savuo savuo Buna ziua, O sa incerc sa prezint cat mai clar datele problemei. Locuiesc intr-un bloc de ~200 garsoniere. Cam acum 3-4 ani s-au montat la toate ... (vezi toată discuția)