avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neconcordanta index apa rece, apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neconcordanta index apa rece, apa calda

Buna ziua,

Din diverse motive nu am reusit sa transmit administratorului indexul pentru apa rece si indexul pentru apa calda pe o perioada de 3 luni. Am fost astfel incarcat cu 91mc apa calda si 41 mc apa rece. Cand am reusit sa fac recitirea apometrelor pentru aducerea la zi, administratorul a refuzat sa-mi refaca facturile eu ramanad sa platesc un consum ireal. Mai mult, in luna in care am avut consum negativ am fost taxat pentru alti 12 si 11 mc de apara calda si rece. De asemenea a refuzat sa-mi puna la dispozitie numele firmei care se ocupa de contabilitatea computerizata sau numarul de telefon. Problema este destul de complicata pentru mine deoarece nu am nicio experienta in domeniu. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa exemplific sau sa detaliez problema. Nu stiu nici cui as putea sa ma adresez pentru a cunoaste pasii care trebuie urmati in vederea rezolvarii acestei probleme.
In asociatia mea s-a luat decizia ca "cine se afla la a 3-a estimare consecutiva va plati cota care ii revine din procentul de 70% diferenta intre factura si consumul declarat si estimat. Restul de 30% din aceasta diferenta o impartim intre toti proprietarii pe cota-parte indiviza.

Ceea ce apuca sa plateasca acei nefericiti care sufera de amnezie atatea luni nu se mai recalculeaza pentru ca ar insemna sa se bulverseze toate calculele la toti proprietarii.

In timp s-a ajuns ca de la 30 - 40 de amnezici curent de 3-4 consumuri estimate ...si chiar mai multe sa se ajunga la 7 - 8. Deci acesta este un mijloc foarte eficient de a disciplina locatarii.
Uiti o luna, uiti doua luni...dar cand deja uiti trei luni sau mai mult....asta nu mai e uitare .... !

Acest regulament, la blocul nostru, este afisat la avizier...si comentariile devin inutile atata timp cat lumea este instiintata.

@andrei2312
Interesati-va la presedintele dv., chiar si la administrator daca nu cumva aveti un asemenea regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul de bloc fura la intretinere ContSters329218 ContSters329218 Buna ziua, Va rog mult sa ma indrumati pentru ca nu stiu unde sa reclam urmatoarea situatie: lunar, eu dau consumul apometrelor iar administratorul imi pune ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apa supraincarcata savuo savuo Buna ziua, O sa incerc sa prezint cat mai clar datele problemei. Locuiesc intr-un bloc de ~200 garsoniere. Cam acum 3-4 ani s-au montat la toate ... (vezi toată discuția)