avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complet de divergenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complet de divergenta

Tribunalul , dupa doua luni de amanari a hotarat judecarea in complet de divergenta.Parerile divergente nu trebuiau comunicate in scris , partilor , pentru a formula concluzii ?
In minuta hotararii data de complet nu se spune nimic despre parerile divergente.
Cind si unde trebuie sa apara parerile divergente?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nelu stoica , utilizator 12:43, 17 Mai 2011
Completul de divergenta s-a format cu ocazia deliberarii . Deliberarea , fiind nepublica,delibrarea are loc in secret, dupa inchiderea dezbaterilor si dupa ce s-au pus concluzii decatre parti.
Judecatori din complet nu s-au pus de acord, asupra tuturor chestiunilor, astfel incat a fost nevoie de consituirea completului de divergenta. E drept ca judecatorii care au participat la deliberare trebuie sa-si motiveze opiniile, opinii care se consemneaza in scris si se semneaza.
In mod firesc, la deliberare iau parte numai membrii completului de judecata in fata caruia a avut loc dezbaterea.daca insa acestia nu s-au pus de acord, judecata se reia in complet de divergenta , prin includerea inca unui judecator care va trebui sa cunoasca motivele care au condus la aceasta solutie.Iar el nu le-ar putea cunoaste daca nu sunt consemnate .
Repunerea pe rol se dispune prin incheiere de sedinta, se fixeaza termenul de judecata, se dispune citarea partilor si se consemneaza motivele repunerii pe rol si punctele ce trebuie rezolvate.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters181996, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Dar daca judecatorii care au participat la deliberare nu au consemnat opiniile in scris ce se intampla?
Cand s-a repus pe rol in complet de judecata nu am mai fost audiat , desi , inainte , cand ne-am judecat am fost audiat , deoarece mi-au fost admise partial cererile.
Cese poate intampla in acest caz si ce cai de atac am ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complet divergenta law_and_order law_and_order Buna ziua! invat pentru examen si in carte nu e explicat foarte clar completul de divergenta. deci daca nu se intruneste unanimitate (in cazul in care sunt 2 ... (vezi toată discuția)
Un asistent judiciar are dreptul de a redacta sentinta ? eddy71 eddy71 Societatea la care lucrez a avut anul trecut un litgiu de munca pe care la pierdut cu succes din vina avocatului ([i]nu a depus documentatia privind ... (vezi toată discuția)
Nulitate hotarare clyde2010 clyde2010 Am pe rol un proces de partaj judiciar. Au fost 30 termene,pe parcursul carora s-au perindat 6 complete de judecata(complete de cate un judecator-cauza fiind ... (vezi toată discuția)