avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nulitate hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nulitate hotarare

Am pe rol un proces de partaj judiciar. Au fost 30 termene,pe parcursul carora s-au perindat 6 complete de judecata(complete de cate un judecator-cauza fiind la fond).
judecatorul care a dat si a motivat hotararea(la al 30-lea termen) a fost cel de-al 6-lea,participand doar la ultimele doua termene,penultimul fiind doar o amanare a pronuntarii.Deci nu a participat deloc la cercetarea judecatoreasca.´,dar a dat sentinta finala. D.P.D.V. al procedurii ,hotararea este legala? Stiu ca din acelasi motiv(sau ceva asemanator) procesul lui Dragnea s-a luat de la INCEPUT.
Va multumesc.
In prezent suntem in apel,in care printre altele am invocat si acest aspect.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:25, 15 Februarie 2018
Chiar daca judecatorul nu a participat la cercetarea judecatoreasca, insa daca a participat la dezbateri si daca implicit partile au pus concluzii pe fond, atunci legea ii permite sa delibereze si sa pronunte hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate sentinta civila ContSters429609 ContSters429609 Fiindca tot e de actualitate va rog sa-mi spuneti daca o sentinta civila se poate anula pe motiv ca judecatorul care a motivat-o si redactat-o e altul decat ... (vezi toată discuția)
Termen pronuntare ?!? MJJ MJJ Buna seara. Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)
Pronuntare cercetasa cercetasa am verificat un proces pe portal si apare la infatisarea care a avut loc acu doua zile ca se amana pronuntarea luna viitoare la data de ..... ce inseamna ... (vezi toată discuția)