Buna ziua! In primul rand felicit conducerea site-ului.
Daca o persoana fizica( nu PFA ) vinde un imobil in anul 2011, ii vor fi impozitati banii acestia rezultati din vanzare in anul 2012 ?
Sau va fi obligata sa-i declare?
E un regim similar declaratiilor de avere aplicabil politicienilor, de exemplu?
Am citit declaratia 200 si nu apare nici o rubrica pentru venituri realizate din transferul proprietatii bunurilor imobile.
Impozitul se achita la notar cand se incheie contractul de vanzare-cumparare, asadar nu aveti cum sa "fentati" statul. :D
Ca sa platiti impozit mai mic, puteti conveni cu cel care cumpara imobilul sa treceti in acte pretul minim, cel din grile, si nu pe cel real.
Taxele la notar sunt urmatoarele: taxa de timbru, onorariu si impozit. Notarul vi le calculeaza si tot el le incaseaza, urmand sa vireze statului taxa de timbru si impozitul pe tranzactie. Cu stima, actb
da, multumesc! inafara de acesta mai e ceva de plata? credeam ca odata cu noile reglementari in domeniu, averea unei persoane fizice trebuie declarata, respectiv impozitata.
nu va cere nimeni sa va declarati averea ......Declaratiile de avere se completeaza si se depun doar de catre functionarii publici.
Si repet: la notar achitati doar taxele despre care am facut eu vorbire, + alte sume mici necesare legalizarii actelor si obtinerii extrasului de carte funciara.
Incepand cu anul 2007 nu se mai achita taxa de timbru la notar, O.G. nr. 12/1998 fiind abrogata prin Legea nr. 343/2006. Alte sume de achitat la notar (pe langa onorariu si impozit) sunt tarifele percepute la inscrierea in evidentele Oficiului de Cadastru (pe care le poate incasa si notarul - urmand sa le vireze catre Oficiul de Cadastru).
Taxe notariat
Bart
buna ziua,
doresc sa cumpar o garsoniera. vreau sa stiu ce taxe trebuie sa platesc eu, ca si , cumparator. de asemenea ce taxe revin de plata ... (vezi toată discuția)