avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce contributii plateste la sanatate un asociat unic ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce contributii plateste la sanatate un asociat unic fara contract de munca?

Puteti sa-mi spuneti ce contributii trebuie sa plateasca la sanatate un asociat unic care nu are contract de munca si care mai este asociat si in alta firma? Cei de la sanatate mi-au calculat un procent din dividendele de pe ambele firme, plus niste penalizari din 2006 incoace.
Se schimba suma de plata daca imi fac carte de munca?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 14:16, 12 Mai 2011
Daca va faceti CM va trebui sa platiti asigurarile de sanatate si ca angajator si ca angajat la suma inscrisa pe CM.

In general fug toti angajatorii de CM, prefera sa isi plateasca angajatii pe drepturi de autor sau altfel tocmai pt a evita platile suplimentare la asigurari!
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Mihaela Ceausescu, Avocat
CASS pe dividende se datoreaza numai în cazul în care nu realizează alte venituri pt care se plateste aceasta contrbutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Asociat unic anida1 anida1 Buna seara, Intrebarea mea este: se datoreaza sau nu contributia de 5.5% la FNUASS pt. veniturile din dividende si chirii, in situatia unui asociat unic ... (vezi toată discuția)
Administrator pe post de vanzator AncaUrda AncaUrda In cazul unui mic magazin alimentar, daca administratorul societatii vinde marfa, trebuie sa i se faca CIM? Daca da, pe ce post va fi angajat, cu ce ... (vezi toată discuția)