Buna ziua. In anul 2009, fiica mea a facut un abonament Orange pe termen de 2 ani la care nu a platit decat primele 3 luni de facturare. Am primit acasa la 2 luni dupa ultima facturare o instiintare de plata de la o firma de recuperatori, a unei datorii aberante in valoare de 4700 RON.
Stiu ca in 3 ani se prescrie datoria, insa vreau sa stiu daca se prescrie in termenul respectiv de la data preluarii datoriei de catre firma de recuperatori de la Orange, sau dupa ce perioada contractuala cu compania de telefonie mobila a incetat (2 ani).
Multumesc anticipat, Adriana.
nu conteaza cand a ajuns datoria l recupertori. conteaza data l care s-a inregistrat prima zi de neplata respectiv intarziere in plata facturilor. scrisoarea de la recuperatori tb sa fie recomandata. si nu va poate obliga nimeni sa o ridicati de la posta. fiecare comunicare legal indeplinita intrerupe prescriptia si o ia de la capat. oricum daca fata nu are venituri nu au ce sa-i faca si nici pe parinti nu-i poate obliga la plata daca are 16 ani impliniti. abona e facut de ea fara semnatura dvs de parinte banuiesc
Fiica mea avea 21 de ani cand a facut abonamentul respectiv si nu are nici o proprietate pe numele ei. Nu mai retin daca am semnat vreodata pentru primirea unei recomandate din partea acestora, insa multumesc pentru informatie, n-o sa semnez nimic de aici in colo.