avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... norme de aplicare legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

norme de aplicare legea 175/2010

buna ziua va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.vindem apartamentul si d-na de la asociatia mi-a spus ca nu exista normele de aplicare a legii 175 deci prin urmare nu poate sa-mi scada penalizarile,intrebarea mea este exista sau nu aceste norme?intradevar trebuie sa existe ca sa se poata sterge penalizarile si daca da unde trebuie sa merg ,cui trebuie sa ma adresez?va multumesc
Legea Nr.175/2010 este ultima madificare a Legii Nr.230/2007, ce are norme metotologice de aplicare, adica HG.Nr.1588/2007. Spunetii doamnei de la asociatie ca exista normele metotologice HG. aratata, si sa nu se mai cramponeze. Deasemeni Legea Nr.175/2010 odata publicata in M.O. al Romaniei intra in vigoare si daca intra in vigoare se si aplica,,,:(
@deea_cip84
Dvs. stiti ce spune legea 175/2010? In ce conditii se pot anula acele penalizari?
Venit < 1000 lei
Si mai mult decat atat, plata integrala, la zi, a datoriilor (fara penalizari) catre asociatie pana in iulie 2011.

Nu este citatul exact din lege dar va puteti face o idee asupra criteriilor de aplicare.

PS: se sterg doar penalizarile aplicate de asociatie catre Dvs. nu si cele aplicate de furnizori catre asociatie in contul sumelor datorate de Dvs.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
arockz, utilizator
Manole Dumitru a scris:

Legea Nr.175/2010 este ultima madificare a Legii Nr.230/2007, ce are norme metotologice de aplicare, adica HG.Nr.1588/2007. Spunetii doamnei de la asociatie ca exista normele metotologice HG. aratata, si sa nu se mai cramponeze. Deasemeni Legea Nr.175/2010 odata publicata in M.O. al Romaniei intra in vigoare si daca intra in vigoare se si aplica,,,:(


Aceeasi intrebare am si eu: am fost astazi la Termoservice, o institutie subordonata Primariei locale, sa intreb cum aplica ei legea 175, avand in vedere ca dupa taierile salariale de anul trecut nu mi-am mai putut achita cheltuielile la administratie. Avea un raspuns de la juristii din Primarie ca Legea nu se poate aplica ca nu are publicate norme de aplicare. Unde sa ma adresez? Din nou la Primarie sau la Protectia consumatorului. Mai am vreo 440 lei de plata si as vrea sa primesc un raspuns in timp util.
Dv. puteti fi scutita de penalizarile care intra in conturile asociatiei. Cat priveste penalizarile catre furnizori, intr-adevar textul legii este extrem de redus si ambiguu, fara sa dea o directie de aplicare cat de cat inteligibila.
Asa ca nu sperati la scutirea de plata penalizarilor la furnizori!
Nu stiu la ce plata de penalitati se refera. Pentru ca nu inteleg totul, de asta adresez intrebari la cei care se pricep. Ideea este ca pana in iulie anul trecut am mers lunar la administratie si am platit la zi cheltuielile. Apoi mi-a redus salariul cu 25%, rata la imprumutul ipotecar s-a marit si am ajuns sa traim 3 oameni cu mai putin de un salariu. Nu este vina mea, sau cel putin asa cred.


Asa ca nu sperati la scutirea de plata penalizarilor la furnizori!
Din aceasta cauza consider propozitia de mai sus un pic prea "dura".
Adica mai intai trebuie sa intelegem cauzele: de ce nu am reusit sa-mi platesc administratia lunar.
Am sunat azi dimineata la cei de la Termoservice si mi-au zis sa trec pe la oficiul juridic sa-mi spuna cum trebuie facut. Sper sa fie de bun augur.
Si inca ceva: penalitatile calculate au fost de 0,2% pe zi de intarziere. Adica la vreo 700 lei, mi-au calculat 31 lei penalizari, intr-o singura luna
.

Adica am avut nu 1000 lei/pers, ci numai 500/pers, iar din astea scadeti gazul pentru incalzire, gradinita (200 lei/luna) si plata curentului electric.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
Diana1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Penalitati minion minion Mai e valabila LEGEA Nr. 175 din 16 iulie 2010 referitoare la penalitatile datoriilor la intretinere? Si anume ca daca platesti integral datoria esti scutit ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere laura_dinu laura_dinu Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de 3 camere, suntem 7 persoane dintre care 2 minori. Am avut niste probleme si nu am putut plati intretinerea la timp, ... (vezi toată discuția)