avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... norme de aplicare legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

norme de aplicare legea 175/2010

buna ziua va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.vindem apartamentul si d-na de la asociatia mi-a spus ca nu exista normele de aplicare a legii 175 deci prin urmare nu poate sa-mi scada penalizarile,intrebarea mea este exista sau nu aceste norme?intradevar trebuie sa existe ca sa se poata sterge penalizarile si daca da unde trebuie sa merg ,cui trebuie sa ma adresez?va multumesc
da imi pare rau sa va anunt dar pe mine ma obligat la plata penalizarilor.scuza binenteles nu sunt publicane normele de aplicare a legii si ca supliment mia intins in fata un teanc de hotarari judecatoresti de anul acesta in care era sesizat si plata penalitatilor citez ceeea ce a spus administratorul:"daca era sa se aplice legea in hotararile de la judecatorie nu mai era precizat plata penalizarilor" si cu asta basta am achitat o restanta de 3800lei si penalizari de 1987lei.
legea 175/2010 nu necesita norme de aplicare ... ea contine prevederi clare
legile care necesita aparitia normelor de aplicare au inscrisa in cadrul lor, la capitolul "dispozitii finale si tranzitorii" acest lucru.
pentru contormitate, vedeti art 59 din legea 230 :
"
Art. 59. - In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Ministerul Transporturilor si Ministerul Justitiei vor elabora si supune spre adoptare Guvernului normele metodologice de punere in aplicare a prevederilor acesteia. "
Dna Elga, ma adresez in special dvs deoarece mi-ati raspuns si aici www.avocatnet.ro/content/for... .
Daca ma incadrez sub 1000ron/membru de familie/luna pana la ce data luna aceasta mai pot duce la asociatie declaratiile de venit? sa fie si acelea acolo,nu se stie...poate vor folosi.

Am rasfoit pe forum si am aflat ca pana pe 20 (22) iulie este in vigoare aceasta lege.
Intrebarea mea acum este: cand duc la asociatie declaratiile de venit trebuie sa fac si o cerere, sa primesc nr de inregistrare sau pur si simplu le dau acolo?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
suzyka, utilizator
Pana pe 20 iulie, declaratiile de venit le dati administratorului sau presedintelui si ar fi bine sa vi le si inregistreze. Nu stiu cum e obiceiul locului la dv. in bloc.
Este o situatie noua, care nu s-a mai facut pana acum la asociatii....asa ca fiecare rezolva (sau nu) dupa cum il taie capul.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati minion minion Mai e valabila LEGEA Nr. 175 din 16 iulie 2010 referitoare la penalitatile datoriilor la intretinere? Si anume ca daca platesti integral datoria esti scutit ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere laura_dinu laura_dinu Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de 3 camere, suntem 7 persoane dintre care 2 minori. Am avut niste probleme si nu am putut plati intretinerea la timp, ... (vezi toată discuția)