avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... norme de aplicare legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

norme de aplicare legea 175/2010

buna ziua va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.vindem apartamentul si d-na de la asociatia mi-a spus ca nu exista normele de aplicare a legii 175 deci prin urmare nu poate sa-mi scada penalizarile,intrebarea mea este exista sau nu aceste norme?intradevar trebuie sa existe ca sa se poata sterge penalizarile si daca da unde trebuie sa merg ,cui trebuie sa ma adresez?va multumesc
Cel putin acum, din aceste explicatii suplimentare care se ofera in incercarea initiatorilor de modificare a acestei legi, rezulta foarte clar ca legea nu a fost un indemn la neplata intretinerii in cele 12 luni de aplicare, deoarece se afirma ca penalizarile care se vor anula vor fi numai cele pentru restantele inregistrate inainte de intrarea in vigoare a acestei legi.
La intrarea in vigoare a respectivei legi, ultima restanta care putea fi, era cea a lunii mai 2010. Deci cei care nu au platit intretinerea pe lunile iunie, iulie, august 2010 si pe cele care au urmat, crezand ca vor fi scutiti de penalizari indiferent cand vor plati in cele 12 luni, vor avea o surpriza neplacuta.


6- Penalitatile generate de datoriile la intretinere ce pot fi anulate conform alin. (1), alin. (4), alin. (5) si alin. (6) sunt penalitatile generate de datoriile cu titlu de baza rezultate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi.


Mai ar ramane de lamurit un aspect, din punctul meu de vedere, se anuleaza si penalitatile existente in sold la data intrarii in vigoare a acestei legi?
Daca restantierul avea penalitati neplatite rezultate din anul 2009, pentru plati cu intarziere a intretinerii in acel an, dar acele sume de baza nu mai reprezentau restante la data intrarii in vigoare a legii, se anuleaza si acele penalizari sau nu?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
drg75, utilizator
Eu nu inteleg de ce atata amar de oameni incearca sa eludeze legea, sa n-o aplice, cautand tot felul de interpretari la un text foarte simplu scris:

Art. II. — (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.

Nu spune aici, in textul legii, despre care fel de restante este vorba, nu se pomeneste momentul "pana la intrarea in vigoare a legii" sau "a intrarii in vigoare a legii"..... Singura referire la intrarea in vigoare a legii este termenul de 12 luni in care poti plati. Ce? Ce restante ai. Care restante? Orice fel de restante. Nu se specifica in lege care restante, de dinainte, de dupa, si alea si alea......

Ai o restanta cu care legea "te-a prins" pe lista esti eligibil, faci o restanta in acest an, daca indeplinesti conditia esti eligibil pentru ca nicaieri in lege nu se pomeneste ca n-ai fi scutit de plata penalizarilor daca le faci dupa intrarea in vigoare a legii.
Oameni buni, hai sa nu mai complicam lucrurile si viata noastra si a altora. O sa treaca si aceasta perioada si o sa ne punem iarasi pe luat penalizari cu ghiotura!
Cine a fost cu capul pe umeri a profitat de aceasta lege, sa-i fie de bine, mai are putin timp sa profite...si sa fim sanatosi cu totii!
:offtopic:

Cum bine spuneti domna Elga, sa fim sanatosi cu totii.

Aceasta precizare era absolut necesara pentru ca am citit ca initiatorul legii a declarat intr-un ziar local ca se intentioneaza prelungirea perioadei de aplicare a legii 175/2010 cu inca un an si atunci era imperios necesar sa se precizeze clar care penalizari se pot anula conform legii, ca sa nu ne trezim ca va mai urma un an de confuzie in situatia in care acest lucru chiar se va intampla.
Adica vor dormi inca o data in parlament si cei cu legea isi vor trece modificarile tiptil-tiptil? Credeti ca modificarile vor fi mai cu mot?

Eu zic sa fim seriosi! Cati oameni or fi beneficiat de aceasta lege? Lasati la voia intamplarii intre niste parlamentari adormiti si niste administratori acerbi pastratori ai banului comun.......! :confused:
Inteleg ce-mi scrieti, pentru ca sunt economist de profesie.:)

Alte discuții în legătură

Penalitati minion minion Mai e valabila LEGEA Nr. 175 din 16 iulie 2010 referitoare la penalitatile datoriilor la intretinere? Si anume ca daca platesti integral datoria esti scutit ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere laura_dinu laura_dinu Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de 3 camere, suntem 7 persoane dintre care 2 minori. Am avut niste probleme si nu am putut plati intretinerea la timp, ... (vezi toată discuția)