buna ziua am si eu o problema doresc sa vand un apartament care este pe numele meu de domnisoara si as dori sa stiu daca se poate vinde fara ca sotul meu sa aibe dreptul la el la un anumit partaj in viitor mentionez ca el este de acord cu acest lucru si este dispus sa semneze orice act daca este nevoie va multumesc astep raspuns
Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei;
..............
f) valoarea care reprezintă şi înlocuieşte un bun propriu sau bunul în care a trecut aceasta valoare.
Cand veti merge la notar sa perfectati actele de vanzare, notarul vă va sfatui cum ar trebui incheiat acesta si/sau daca sotul trebuie sa dea o declaratie in legatura cu valoarea care inlocuieste bunul dvs. propriu.
Se poate vinde, sigur ca da! la notar veti semna doar dvs, insa aveti grija ca plata sa se faca de catre cumparator intr-un cont deschis doar pe numele dvs si sa specifice cumparatorul ca suma respectiva reprezinta pretul apartamentului conform contractului de vanzare cumparare nr...
Daca veti achizitiona din respectivii bani un alt bun imobil spre exemplu, si acela va fi tot bun propriu al dvs, cu conditia, la fel, in contractul de vanzare-cumparare sa se specifice ca banii provin din vanzarea celuilalt apartament.
Sper ca v-am fost de folos!
Pentru orice nelamuriri nu ezitati sa ma contactati!
bunul e propriu, il vindeti fara sa fie necesar acordul sotului, banii incasati sunt proprii... mai departe atentie la ce faceti cu ei, sa nu li se piarda urma.
daca veti cumpara alt bun de valoare, consemnati in actul de cumparare provenienta banilor
va multumesc pt raspunsuri da as vrea sa cumpar alt imobil la care nu as dori sa ma astept la suprize pe viitor si as mai vrea sa stiu daca noul imobil va fi trecut pe numele meu de domnisoara sau pe cel de acum
se schimba problema cu urmatorul imobil pe care il veti cumpara ca va fi in timpul casatoriei dvs, deci bunul va fi comun si poate fi impartit cu sotul la un eventuaal partaj chiar daca sotul nu a contribuit cu nimic la cumpararea lui...o sa trebuiasca sa demonstrati asta....
Schimb de apartamente
azumy
Buna ziua. Nu stim cum sa procedam intr-o anumita situatie si v-as ruga daca ma puteti lamuri. La momentul acesta locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un ... (vezi toată discuția)