avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune, acuzat pe nedrept ! ajutor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune, acuzat pe nedrept ! ajutor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am o problema,am vindut pe site ul okazii, un playsttion 3,unui politist,m am inteles cu el, i am spus ca functioneaza,adica ca se aprindea , intra in meniu,comenzi,internet,darca nu am avut posibilitatea sa il probez cu disc, deoarece nu aveam asa ceva, necesita un disc special de ps3,era scump si nu am cumparat,aparatul il primisem din strainatate de la un amic,i l am trimis, si dupa o zi ma contacteaza si imi spune k nu citeste discurile si ca e defect !! am avut indoieli, dar a ramas sa mai discutam peste o zi sau 2, deoarece eram suer racit,de abia vorbeam,dar el a continuat sa sune ca nebunu,si in plus a licitat pe site la alt produs ,pt a mi acorda calificativ negativ, si a mi face rau !! am mai avutciteva discutii cu el , dar a manifestat o aversiune nefireasa, i am propus sa i dau niste bani pt a repara defectul dar acesta nu a vrut !! atunci i am spus sa faca ce vrea si el m a denuntat cu inselaciune !! precizez ca el este din vaslui si eu sint din prahova !!! cine are competenta de a ancheta si a judeca aceasta speta !! deja mi a venit citatie sa ma duc la vaslui !!! ajutor !! sfaturi va rog mult de tot !!!
Cel mai recent răspuns: dacodrakon , utilizator 14:02, 12 Februarie 2012
De multe ori in viata -este arhicunoscut - si tacerea este un raspuns.
Eu cred ca greseala user-ului consta in faptul ca dintr-o "eroare regretabila " a dat tocmai peste un politist.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
Stai linistit.ca nu e asa neagra situatia.
E de natura civila,nici vorba de inselaciune.(si chiar daca ar fi asa,beneficiezi din plin de noile reglementari)
Da un telefon la Vaslui,spune-le situatia si sa dispuna prin comisie rogatorie audierea ta in Prahova,
Noile reglementari ar insemna recunoasterea faptei , atat in faza de urmarire penala , cat si in cea de cercetare judecatoreasca ,unde nu ati solicita alte probatorii , decat cele in circumstantiere.
Astfel , conform prevederilor art.320 ind.1 c.pr.pen ,limitele pedepsei vor fi reduse cu 1/3 ,in cazul recunoasterii faptelor.
Cand am spus noile reglementari faceam trimitere la dispozitiile art 74 CP,ind 1.Iar ce spui tu ,cu arhicunoscutul art 320 in 1 CPP,nu are nicio legatura cu pozitia(de recunoastere sau nu) din faza de urmarire penala.
Or fi ele sfaturi "pro bono",dar hai sa incercam sa dam o mana de ajutor oamenilor care chiar au nevoie.
Nu poate fi vorba de inselaciune caci nu poate fi probata intentia, mai ales ca ati vrut sa-i dati bani pt. defect. Nu sunteti magazin ca sa oferiti garantie si nici raspunderea civila nu poate fi angajata. Politistul crede ca se afla pe mosia lui......

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune desi sunt nevinovat... flo1990b flo1990b Prin data de 20.12.2013 am cumparat doua telefoane mobile de pe okazii cu un pret total de 350 lei de la un vanzator din alt judet,telefoanele au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Amenintari de la client razvanenache81 razvanenache81 Buna ziua,am vandut pe [EDITAT] un site de vanzari-cumparari o placa video functionala pe care clientul a primit-o prin colet postal la data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau frauda ?!? tabooo tabooo Tin sa mentionez ca sunt utilizatorul siteului de licitatii binecunosctu okazii iar de curand am licitat pentru un telefon. Toate bune si frumoase pana cand am ... (vezi toată discuția)