avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... statutul functionarului public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

statutul functionarului public?

Buna ziua,

Daca un functionar public este in proces cu DNA-ul poate fi suspendat din functie?Adica suspendarea pana la finalizarea procesului este obligatorie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 12 Mai 2011
Art. 94. - (1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii:
....
m) în cazul în care s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natura celor prevăzute la art. 54 lit. h);
......

art.54 lit.h din Legea nr.188/1999 : săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice.
In cazul suspendarii, functionarul public poate primi zilele de concediu care i se cuvin pe anul acesta, inaintea suspendarii?Si in cazul in care acesta se afla in concediu medical se poate aplica suspendarea?

Multumesc mult
Functionarul public poate solicita CO inainte de suspendarea raportului de serviciu ...concediu medical suspendă de drept raportul de serviciu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea deciziei ccr nr. 1.574 din 7 decembrie 2010 As dori o interpretare a urmatorului paragraf din monitorul oficial nr.0110 din 11 februarie 2011 \"Decizia nr. 1.574 din 7 decembrie 2010 referitoare la ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Daca am fost condamnat cu suspendare se poate inceta contractul de munca mihaela_982 mihaela_982 Sunt functionar public - secretar de primarie - si am fost condamnat cu suspenadre la executarea perepsei complementare din art 64 si anume : a) dreptul de ... (vezi toată discuția)