avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Interpretarea Deciziei CCR nr. 1.574 din 7 decembrie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Interpretarea Deciziei CCR nr. 1.574 din 7 decembrie 2010

As dori o interpretare a urmatorului paragraf din monitorul oficial nr.0110 din 11 februarie 2011

"Decizia nr. 1.574 din 7 decembrie 2010 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 94 alin. (1) lit. m) raportat la art. 54 lit. h) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 12:23, 20 Februarie 2011
Prin decizia nr. 1.574/2010, CCR a respins, ca neintemeiata, exceptia invocata de catre mai multi autori din tara, referitor la dispoziţiilor art.94 alin.(1) lit.m) raportat la art.54 lit.h) din Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

Instanta suprema s-a mai pronuntat si in alte dosare in care era ridicata aceeasi exceptie.

Din punctul meu de vedere (si fara sa supar pe cineva) mi se pare corecta decizia.
Iata ce prevad cele doua art. din L. 188/199:

1). art.94 alin.(1) lit.m) "(1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii: [...]
m) în cazul în care s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natura celor prevăzute la art.54 lit.h);".
2). art.54 lit.h) "Poate ocupa o funcţie publică persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: [...]
h) nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea."

Si, iar - fara sa supar pe cineva - consider ca sunt suficiente angajarii ale f.p. pe tot felul de criterii, mai putin ... competenta. Macar persoanele certate cu legea sa fie excluse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul functionarului public ionita anisoara ionita anisoara buna ziua, va rog sa-mi raspundeti cu cat mai multe detalii,ce putem spune,ce se poate face si care este situatia actuala a unui functionar ... (vezi toată discuția)
Statutul functionarului public? maya23 maya23 Buna ziua, Daca un functionar public este in proces cu DNA-ul poate fi suspendat din functie?Adica suspendarea pana la finalizarea procesului este ... (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu al functionarului public condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni ciancu ciancu Apelez la forumul dumneavoastră în speranţa că ma veţi putea lămuri în următoarea problemă: un funcţionar public a primit o condamnare de 6 luni ... (vezi toată discuția)