avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salarii compensatorii

S-a mai discutat acest aspect, insa as dori cateva lamuriri la situatia mea:
Am fost concediat in urma cu 2 luni pe motiv ca, din cauza pierderii clientului principal, postul meu s-a desfiintat in urma hotararii conducerii (deci motiv ce nu tine de natura angajatului).
Eu am lucrat la o firma privata, cu contract individual de munca pe postul de inginer proiectant constructii.In acest contract nu era specificat nimic despre salarii compensatorii, in schimb scria ca respecta Contractul Colectiv de Munca. In urma aflarii deciziei de incetare a contractului de munca, am facut in scris o notificare de plata a drepturilor salariale in care am cerut 3 salarii compensatorii. In urma acestei cereri nu numai ca nu mi-a fost acordat niciun salariu compensator, dar nici nu am primit banii pe ultima luna, in care am muncit.
Intrebarea mea este, daca pentru postul pe care eram eu angajat, si anume inginer proiectant constructii, exista specificat in CCM numarul de salarii compensatorii si cum as putea sa procedez in continuare avand in vedere ca nu mi-a fost platit nici ultimul salariu si nici salarii compensatorii. Ar trebui sa actionez in judecata compania? Sau exista o alta modalitate de constrangere mai usoara (instiintare ITM, etc.)?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Smiley000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:25, 12 Mai 2011
1. Puteti face o sesizare la ITM care va verifica cele spuse de dvs. si veti primi un raspuns in scris cu cele constatate si masurile luate.
2. ITM nu poate obliga pe angajator sa va plateasca sumele datorate dar raspunsul primit va poate ajuta in instanta de judecata.
3. Puteti actiona pe angajator in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii concediere art 65 cm amya1808 amya1808 Care va fi nivelul salariilor compensatorii cuvenite salariatilor, daca in perioada preavizului acordat pentru concediere datorata desfiintarii postului, ... (vezi toată discuția)
Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Contestare concediere Marius Nou Marius Nou cum pot si unde sa contest concedierea care mi s-a facut? La firma la care lucrez sunt 2 angajati:un inginer si o secretara. Eu, inginerul, sunt dat afara ... (vezi toată discuția)