avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cota dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cota dupa succesiune

Dupa ce s-a incheiat succesiunea si fiecare si-a luat cota care ii revine, unul din mostenitori poate sa vanda partea sa unei persoane straine fara acordul celorlalti mostenitori?
Din moment ce succesiunea s-a incheiat, iar respectiva persoana si-a luat partea ea este proprietar de drept pe bunurile respective, fie ca sunt mobile sau imobile.
Deci bineinteles ca le poate instraina dupa bunul plac.

(Stiam eu ceva, dar nu sunt sigur, cum ca in cazul unui pamant spre exemplu, prioritate la cumparare au vecinii. Ceva de genul, oricum. Cineva mai bine informat te poate lamuri mai bine.)
Chiar daca este vorba de un apartament?
Indiferent despre ce bun este vorba, oricine poate dispune cum doreste de dreptul sau de proprietate, deci il si poate instraina fara a cere acordul nimanui.
Dupa ce s-a incheiat succesiunea si fiecare si-a luat cota care ii revine, unul din mostenitori poate sa vanda partea sa unei persoane straine fara acordul celorlalti mostenitori?

Cota -parte din dreptul de proprietate , odata individualizata ,poate fi instrainata.

Bunul indiviz poate fi dobandit de catre o terta persoana numai cu acordul tuturor copartasilor, e aplicabila regula unanimitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate face un act de vanzare cumparare ana_maria25 ana_maria25 Am dezbatut o mostenire si eu ca vaduva am cea mai mare parte,dar vreau sa vind mai 3 copii doi din ei ca sa vinda partea loc cer o suma prea mare aproape ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu 4 mostenitori- unul nu doreste vanzarea anaabutoaiei anaabutoaiei As dori sa stiu daca intr.-un titlu de proprietate sunt patru mostenitori : se poate vinde proprietatea daca unul din ei un vrea acest lucru si un semneaza ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare teren fara ca mostenirea sa fie dezbatuta? stategh stategh doresc sa cumpar de la o doamna o suprafata de pamant . dar nu are taxa de succesiune dezbatuta si nici nu doreste,a spus ca nu castiga nimic la afacerea ... (vezi toată discuția)