Buna seara,
dupa reintoarcerea din CCC pina la 2 ani am fost reincadrata cu acelasi salar brut pe care l-am avut acum 2 ani,dar la primul salar am constatat ca nu mi s-a mai acordat sporul de vechime 20% primind mai putini bani decit acum 2 ani,mentionez ca societatea are o noua conducere.Am intrebat de ce si mi s-a raspuns ca nu sunt obligati sa mi-l acorde.
Am sau nu dreptul la sporul de vechime???
Legea nr.202/2002 la art.10 alin.7 prevede ca, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
De asemenea, potrivit legislatiei in materie, perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Reintoarcere din cic
ewe
Care sunt reglementarile legale privind reintoarcerea din CIC? Angajatorul este obligat de a ma reincadra pe acelasi post sau pe un post similar? (vezi toată discuția)