Am fost acuzata ca am incalcat o norma care nu tine de responsabilitatile mele din fisa postului( mai pe scurt sa va spun ca seful in momentul in care se afla la lucru a fost sunat de catre familia sa sa vina de urgenta acasa deoarece tatal sau are probleme grave de sanatate .El a plecat fara sa-si anunte superiori asa ca eu impreuna cu o alta colega de a mea atrebuit sa facem ce el lasat neterminat mi-am facut treaba ce trebuia sa o fac si am introdus in sistemul informatic date desi nu asta era treaba mea iar cealalta colega atrebuit sa faca stocul la ce am procesat noi in ziua respectiva.In ziua aceea a trebuit sa plecam la ora 2 dimineata desi programul nostru era de la ora 14la ora 22:30 pentru a termina toata treaba ce o aveam in caserie.Scumpa mea colega cand afacut stocul nu mi-a spus ca ii lipsec niste bani cand am intrebat-o a sustinut ca totul e ok.Dupa toate astea noi am plecat acasa iar dimineata s-a descoperit un minus de 50000 de euro ,bani care erau bagat in plus in remiterea pentru export .Remitere ce a fost facuta de seful meu ,adica a introdus mai mult cu 50 000 de euro decat trebuia .Am fost acuzata ca nu am facut stocul si pentru acest lucru sunt convocata in comisia de disciplina cu toate ca am fost chemata inaite de asta ca sa le expplic ce s-a intamplat iar la 2 saptamani m-au pus sa dau nota explicativa iar acum m-au chemat in comisie toata povstea asta a inceput din 24.03 ac iar la comisie sunt chemata 13.05 ac.Spuneti-mi si mie daca e legal ce se intampala ? Avand in vedere ca nu astea erau responsabilitatile mele si in plus cand o alata colega de a mea a pierdut un sac cu valori dupa care a fost gasit toata echipa a fost acuzata de furt si ne-a spus seful comisiei de disciplina "mici magcieni " iar in momentul in care o colega de a mea aspus sa nu ne acuze pe nedrep a spus ca suntem niste ipocriti .Vreau sa stiu daca au dreptul sa ne insulte in felul acesta si sa recurga la gesturi de intimidare ?Spuneti-mi va rog ce pot sa fac si vreau sa specific ca toate acestea se intampla intr-o banca.
La comisia de disciplina aveti dreptul sa va aparati, sa administrati probe in aparare si, in plus puteti fi insotita de reprezentantul sindicatului, daca sunteti inscrisa in sindicat.
In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in valoarea sa si sa ofere comisiei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
Audierea se consemneaza intr-un proces-verbal distinct, care contine intrebarile formulate de membrii comisiei si raspunsurile salariatului.
Va rog sa-mi spune-ti ce pot face in cazul in care nu sunt inscrisa in sindicat iar convocare am avut-o ?In comisia de disciplina au incercat sa ma faca vinovata de tot ceea ce a gresit seful meu si mai nou au incercat sa sa ma faca responsabila pentru sarcinile care le are seful meu de facut desi mie in fisa postului nu-mi scrie si nici in contract ca ar trebui sa fac treaba unuia care este mai mare decat mine in ierahie .Seful meu a avut parte de asistare din partea sindicatului si a juristului eu in schimb nu si cum ei nu aveau cum sa tipe la dansul pentru ca avea companie atunci s-au razbunat pe mine intr-o discutie cu ei l-eam spus ca nu acestea sunt responsabilitatile mele conform normei interne B003.02.2010 pp44 atunci seful comisiei de sindicat mi-a spus ca eu sa nu am impresia ca sunt de la firma de unde am plecat ca nu se compara (ce pot sa inteleg ca toti cei care au venit de la firma asta domnul din comisia de disciplina nu-i agreaza mai cunosc un caz in care un coleg de-al meu a fost dat afara find la prima abatere desi greseala lui n-a fost decat cea sa se intoarca din drum si pentru s-a zis ca a incalcat norma tipul pana la urma a zis ca nu are rost sa-si mai bata capul cu ei ca tot ca ei o sa fie )inteleg si de ce mie mi-au schimbat functia si fisa postului pentru a avea acoperire asupra acuzatiilor care mi s-au adus ,eu in schimb nu am semnat acel act aditional si acea fisa apostului si nu vreau sa o semnez pana nu stiu ce consecinte au toate astea .Va rog sa ma ajutati !
Se pare ca in comisia lor de disciplina exita dor vinovati din punctul lor de vedere si nimeni nu are curajul sa mearga mai departe de teama ,dupa ce am avut convocare in comisia de disciplina am vorbit cu o colega de-a mea carea trecut prin acelasi lucru si mi-a spus sa nu ma pun cu ei ca fac ei ce fac si tot noi picam vinovati ca au inceput sa schimbe anumite norme in asa masura sa fie ei ajutati si acoperiti cand adu deciziile .Ma intreb unde pot raporta acest aspect cum ca ei modifica normele si apoi cand dau decizia noteaza pe acea decizie cum ca ar fi conform normei care au dat-o ,nu mi se apre in regula atata timp cat eu sa zic am fost convocata pentru ceva ce nu tine de responsabilitatea mea conform normei anterioare valabila in data cand s-au intamplat toate acelea de care sunt eu acuzata si modificata aceast norma inainte cu o zi ca eu sa fiu audiata in comisia de disciplina.Sunt de parere ca ar trebui ca noi toti angajati sa facem ceva ca acesti doi domni sa fie schimbati cum ar trebui sa procedam?
Aveti posibilitatea ca in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de sanctionare s-o atacati in instanta ... actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare .
Cercetare angajat
ssiimm
Buna ziua,
Sper ca ma puteti ajuta urgent cu o opinie ref la situatia mea.
Sunt angajata in functie de conducere intr-o companie. De la un timp s-au facut ... (vezi toată discuția)