avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... soacra mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

soacra mea

Buna ziua. Soacra mea are 79 ani si are probleme specifice varstei. Nu am fost niciodata in relatii foarte bune, ne-a cautat numai cand a avut interes. Ea locuieste in Floresti Ph si vrea sa se mute la Barlad Vs unde a mostenit un apartament de la fratele ei. Acolo nu mai are nici o ruda, noi suntem singurele ei rude si locuim in Campina Ph . Am sfatuit-o sa se mute la Campina pentru a fi aproape de noi ca sa o putem ajuta la nevoie, dar refuza categoic. Pentru aceasta mutare are nevoie de bani si vrea sa se imprumute la vecini, mai exact cineva vrea sa faca un imprumut pentru ea. Banuiesc ca nimeni nu risca sa dea bani imprumut unei persoane de 79 ani fara a avea o garantie sau un scop anume. In legatura cu aceasta situatie am doua intrebari:
1. Care este procedura pentru a demonstra ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale?
2. Daca are datorii la terte persoane (fizice) si ea decedeaza noi suntem obligati sa preluam datoriile ei catre acestia?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: serea gabriela , utilizator 18:54, 22 Mai 2011
La intrebarea 2 - daca sotul dvs accepta mostenire(caci lui ii revine nu si dvs) va prelua si obligatiile
1) incercati s-o puneti sub interdictie in instanta. va fi expertizata de IML. daca va fi declarata interzisa, tutorele raspunde pt ea. dureaza si nu va prea avantajeaza
2) doar daca are contract de imprumut cu acele persoane, dansii vor putea recupera de la dvs in calitate de mostenitori (fiul/ii), sumele
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea testamentului kokobr kokobr Buna ziua, as dori sa stiu: Mama mea s-a casatorit cu un barbat vaduv ( fara copii, cu o sora vitrega), acesta i-a facut testament mamei mele atat inainte de a ... (vezi toată discuția)
Persoana care nu e in deplinatatea facultatilor mintale ina_enache ina_enache Buna ziua Am tot scris pe acest forum despre problema familiei mele si pe parcurs s-au adaugat informatii noi. Socrul meu se pare ca nu este in ... (vezi toată discuția)
Dipozitie testamentara marilena draganescu popescu marilena draganescu popescu soacra mea a fost casatorita de doua ori .Din prima casatorie ,socrul meu,decedat ulterior a avut un fiu,Din cea de a doua casatorie ,sotul soacrei mele ... (vezi toată discuția)