avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacarea testamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacarea testamentului

Buna ziua, as dori sa stiu: Mama mea s-a casatorit cu un barbat vaduv ( fara copii, cu o sora vitrega), acesta i-a facut testament mamei mele atat inainte de a se casatori, cat si dupa - la notar. In testament lasa casa mamei mele. Intrebarea mea este, daca sora lui poate ataca testamentul? Mentionez ca dumnealui nu mai are alte rude. Va multumesc mult si va doresc o zi buna !!
Cel mai recent răspuns: IONITAGRIGORELUCIAN , utilizator 11:37, 12 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Sotul mamei mele este in deplinatatea facultatilor mintale, insa nu avem acte medicale care sa sustina acest lucru .... ce mai poate face mama la momentul actual ???? Va multumesc anticipat.
Ce varsta are sotul mamei dumneavoastra ?
Sotul mamai mele are 79 de ani, iar mama 73.
Sora vitrega?

Pentru mine, "vitreg" inseamna: care nu e ruda de sange.

Pentru dvs. ce inseamna? Asta ati vrut sa spuneti? Ca nu ii este nici sora dupa mama, nici sora dupa tata? Ca i-a devenit "sora vitrega" prin casatoria unuia dintre parinti cu o alta persoana care avea deja aceasta fiica?

Daca ei nu au un ascendent comun, atunci nu sunt sora si frate (in drept, vreau sa zic, nu in ... viata satului) si prin urmare "sora vitrega" nu are vocatie la mostenire.
In acest caz, intreaga avere ar reveni mamei dvs. chiar in lipsa testamentului. (daca va avea calitatea de sotie supravietuitoare).

Lamuriti-ne cum e cu sora vitrega, ca sa fim siguri despre ce vorbim.


Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Are drept de mostenire? dddro dddro Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)