avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de indemnizatie crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de indemnizatie crestere copil?

Stimati domni,

As dori sa ma lamuriti daca mai beneficiez de indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie:

Sunt in Concediu de crestere copil si mai beneficiez inca 3 luni de aceasta indemnizatie. Am lucrat pana in mom nasterii la o firma dar mi-au incetat rap de munca exact cu 3-4 zile inainte sa nasc. Am avut insa 12 luni lucrate (am lucrat pe per nedeterminata apoi 6 luni pe per determinata- pana sa nasc)

Intrebarea mea este:
Dupa ce ies din acest concediu de crestere copil si doresc sa mai fac unul, in conditiile in care nu mai lucrez, asa cum am mentionat mai sus, mai beneficiez de aceasta indemnizatie pt al doilea copil?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 13 Mai 2011
Buna ziua !
Daca indepliniti conditia stagiului obligatoriu de cotizare in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului , veti beneficia .....
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (CCC, somaj indemnizat, concediu medical, concediu de maternitate, eleva, studenta etc.).
2. Cititi OUG 111/2010 si veti vedea acolo ce alte posibilitati aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)
Cum sa beneficiez de maternal stoienescumaria stoienescumaria sunt gravida in 10 saptamani , nu am lucrat din noiembrie 2011, pot sa platesc din mana si sa beneficiez de maternal dupa nastere si unde ? (vezi toată discuția)
Sunt gravida si fara loc de munca, cum beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? ermilia ermilia buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine. sunt insarcinata si am lucrat doar 3 luni, beneficiez de asigurare pentru ca inainte sa raman ... (vezi toată discuția)