avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare organigrama
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare organigrama

Buna ziua,
Enuntul problemei:
1) In fapt: - In vechea organigrama existau 3 posturi la biroul financiar si anume: 1 contabil + 2 economisti din care 1 este la serviciu iar 1 este in CIC pana la 2 ani ai copilului
- Noua organigrama prevede doar 2 posturi deci unul dintre cei 3 dispare (nu se specifica daca dispare postul de contabil sau unul dintre cele 2 de economist)
- In concluzie 1 om de la biroul financiar trebuie concediat(colectiv)
2) In drept: art.60(1)lit e interzice concedierea salariatilor in CIC
Intrebarea mea este, cum se rezolva o astfel de situatie? Concediez omul cu care imi fac treaba si-l astept pe cel care vine din CIC peste aprox.2 ani, este posibil ca postul ramas sa fie scos la concurs iar cel aflat in CIC sa fie informat ptr.a participa la concurs (daca doreste) si daca da, ce facem daca nu doreste sa participe?
Am nevoie urgenta de ajutor ptr. a solutiona legal aceasta problema.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Suprimarea unui post din organigrama si statul de functii -caz concret ionii ionii In statul de functii anterior suprimarii unui post de economist- la numarul de economisti apareau 3 posturi,dupa suprimare apar 2,nu se specifica serviciul ... (vezi toată discuția)
Concedieri turdeanu turdeanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine urmatorea situatie: Eu sunt functionar public la o primarie, si sunt vizat pentru concediere, pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat parteneriat parteneriat Buna ziua Sunt economist in cadrul unui birou financiar in cadrul unei uintati ce are aproximati\v 600-700 angajati. In cadrul acestui birou sunt angajate 5 ... (vezi toată discuția)