avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... doi la suta din impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

doi la suta din impozit

Buna ziua
Stiu ca pot directiona doi la suta din impozitul pe venit catre anumite societati non profit sau alte categorii. Am citit mai multe si pe net si pe forum si sunt lamurit catre cine si in ce conditii. Intrebarea mea este alta: cat reprezinta mai exact acest doi la suta? S cel mai bine ar fi pe un exemplu: sa spunem ca venitul meu pe anul 2010 a fost de 10000 ron din care statul a oprit impozitul de 16% adica 1600 ron. Care este suma corespunzatoare pentru cei 2%?
Am intrebat la circa financiara si am primit doua raspunsuri diferite: 200 si 32; care este cel corect?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: faraC130 , utilizator 17:11, 31 Martie 2012
Multumesc pentru raspuns. stiti cumva daca cererea o pot depune online sau trebuie sa o fac de mana si sa o depun la Directia generala?
Precizez ca locuiesc in Bucuresti, sector 3. In cazul acesta cererea o fac la DGFP bucuresti sau la administratia de sector?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
faraC130, utilizator
Nu prin internet ca s-ar putea sa le gaseasca motiv sa nu va raspunda. Depuneti-o la registratura judeteana si pastrati exemplarul dumneavostra cu numar de inregistrare.
De obicei finantele vireaza banii la ong, de prin noiembrie pana prin ianuarie. Sa fi intarziat chiar asa de mult?
Am verificat la asociatie extrasurile de cont din iunie 2011 pana in martie 2012 si nu s-a facut nici o depunere. Deci trebuie sa depun o cerere asa cum m-ati invatat. Problema este unde deoarece eu locuiesc in Bucuresti sector 3: la administratia financiara a sect 3 sau la Directia generala a finantelor Bucuresti?
Nu as vrea sa las banii la stat daca ma pot folosi de ei. Dupa cum am mentionat mai sus, dupa verificarea extrasului de cont al asociatiei din iunie 2011 pana in martie 2012, am constatat ca banii nu au fost virati in cont. Daca am inteles bine, ar trebui sa depun o cerere in baza legii544 pentru a afla ce sa intamplat cu banii. Intrebarea este: eu locuind in Bucuresti sector 3, cererea o depun la circa financiara a sectorului sau la cea a municipiului Bucuresti? Multumesc
La cea a municipiului Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
2% din impozitul anual valitinu valitinu Ajutati-va asociatia de proprietari, financiar, virati 2% din impozitul anual ! Daca nu aveti cont X-(sau nu vreti=D>, va dau contul AP 261 ... (vezi toată discuția)
Putem directiona 2% din impozitul pe venit catre asociatia de proprietari? Adriantot Adriantot Conform Codului Fiscal persoanele fizice pot directiona 2% din impozitul pe venit catre diferite organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii) prin ... (vezi toată discuția)